MONAŠKA PUNJENA POGAČA: Posni obrok kojem nema mane - Rastresito testo i bogat fil koji se topi u ustima

Novosti online

13. 08. 2023. u 13:00

Prste da poližeš...

МОНАШКА ПУЊЕНА ПОГАЧА: Посни оброк којем нема мане - Растресито тесто и богат фил који се топи у устима

Foto Jutjub/Printskrin

Sastojci za testo:

  • 500-600 grama brašna
  • 2 male kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 25gr kvasca
  • 50 ml ulja
  • 300ml vode

Sastojci:

  • 4-5 šargarepe
  • 1/2 svež kupus
  • 2 paprike
  • 200 ml sosa od paradajza
  • malo ulja i začina

Priprema:

Od brašna, soli, šećera, kvasca i vode umesite glatko testo koje ćete podeliti na 2 jednaka dela. Ostavite da odstoji pa onda razvaljajte u pleh i filujte.

Fil pravite tako što izrendate šargarepu, sitno iseckate kupus i paprike propržite na ulju i dodate paradajz sos. Punite testo i bockate ga po vrhu, premažete uljem i pečete na 200 stepeni oko pola sata do 40 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEĆU DA KAŽEM DA JE SA NOVAKOM LAKŠE IGRATI, ALI SINER...: Rud posle poraza u Torinu