LAZANJE SA SPANAĆEM I SIROM: Ukusna i zdrava večera
UKUSNE kao klasične lazanje sa mesom, a zdravije!
UKOLIKO želite da pripremite zdravu i laganu večeru, a ljubitelj ste lazanja, predlažemo vam da umesto mesa stavite spanać.
Ukus će vas oduševiti.
LAZANjE SA SPANAĆEM I SIROM - sastojci:
Gotove kore za lazanju
malo maslinovog ulja
100 grama narendanog parmezana ili kačkavalja
ZA fil:
200 grama belog sira (feta ili mocarela)
400 grama paradajz pelata
400 grama mladog "bebi" spanaća
ZA bešamel sos:
100 grama putera
100 grama brašna
1 litar hladnog mleka
5 kašika narendanog parmezana
4 jajeta
so i biber
LAZANjE SA SPANAĆEM I SIROM - priprema:
Paradajz pelat propržiti na maslinovom ulju dok tečnost ne ispari.
Spanać očistiti, oprati i kratko prokuvati u slanoj vodi. Ohladiti ga, pa ga sitno iseckati.
Za bešamel sos razmutiti brašno u malo mleka (kao kada se kuva puding) i sipati u zagrejano neprovrelo mleko, pa mešajući kuvati oko 5 minuta. Dodati puter, so i malo bibera. Kada se bešamel sos malo ohladi, umešati umućena jaja, parmezan i spanać i izdrobljeni beli sir.
Na dnu nauljene vatrostalne posude slagati koru po koru. Preko njih sipati malo pelata a potom bešamel sos sa spanaćem i sirom. Ponoviti postupak i završiti korom preko koje treba staviti samo pelat i parmezan ili kačkavalj.
Staviti u prethodno zagrejanu rernu, i peći na 180 stepeni oko 40 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (0)