LAZANJE SA SPANAĆEM I SIROM: Ukusna i zdrava večera

Novosti online

05. 07. 2023. u 07:00

UKUSNE kao klasične lazanje sa mesom, a zdravije!

ЛАЗАЊЕ СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Укусна и здрава вечера

Foto: Shutterstock

UKOLIKO želite da pripremite zdravu i laganu večeru, a ljubitelj ste lazanja, predlažemo vam da umesto mesa stavite spanać.

Ukus će vas oduševiti.

LAZANjE SA SPANAĆEM I SIROM - sastojci:

Gotove kore za lazanju
malo maslinovog ulja
100 grama narendanog parmezana ili kačkavalja

ZA fil:

200 grama belog sira (feta ili mocarela)

2-3 kašike maslinovog ulja
400 grama paradajz pelata
400 grama mladog "bebi" spanaća

ZA bešamel sos:

100 grama putera
100 grama brašna
1 litar hladnog mleka
5 kašika narendanog parmezana
4 jajeta
so i biber

LAZANjE SA SPANAĆEM I SIROM - priprema:

Paradajz pelat propržiti na maslinovom ulju dok tečnost ne ispari.

Spanać očistiti, oprati i kratko prokuvati u slanoj vodi. Ohladiti ga, pa ga sitno iseckati.

Za bešamel sos razmutiti brašno u malo mleka (kao kada se kuva puding) i sipati u zagrejano neprovrelo mleko, pa mešajući kuvati oko 5 minuta. Dodati puter, so i malo bibera. Kada se bešamel sos malo ohladi, umešati umućena jaja, parmezan i spanać i izdrobljeni beli sir.

Na dnu nauljene vatrostalne posude slagati koru po koru. Preko njih sipati malo pelata a potom bešamel sos sa spanaćem i sirom. Ponoviti postupak i završiti korom preko koje treba staviti samo pelat i parmezan ili kačkavalj.

Staviti u prethodno zagrejanu rernu, i peći na 180 stepeni oko 40 minuta.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

HRVATI OVAKVU BRUKU NE PAMTE: Košarkašima se ovo nije dogodilo od 1992.