MLINCI SA PILETINOM: Ukusan ručak prema starom receptu

Novosti online

30. 06. 2023. u 07:00

IDEALAN predlog za današnji ručak

МЛИНЦИ СА ПИЛЕТИНОМ: Укусан ручак према старом рецепту

Foto: Profimedia

DA li ste nekada probali prepečene lazanje? To bi bila savršena definicija za mlince. Danas smo za ručak pronašli jedan stari recept za mlince sa piletinom.

Mlinci sa piletinom - sastojci:

• 200-250 g mlinaca
• 2 pileća filea (oko 500 g)
• 400 ml neutralne pavlake
• 400 g kisele pavlake
• kocka za supu
• 1l vode
• gorgonzola ili bilo koji drugi topljivi sir

Mlinci sa piletinom - priprema:

Mlince bi trebalo da spremamo u kombinaciji sa ćuretinom ili piletinom. Meso se isecka na kockice, začini i isprži. Prelije se mešavinom neutralne i kisele pavlake koju smo pre toga pomešali u činiji. Uporedo se izlomljeni mlinci preliju vrućom supom i ostave nekoliko minuta da upiju tečnost i omekšaju. Procede se i dodaju mesu i pavlaci. Zapeku se u rerni na 180 stepeni dok višak tečnosti ne ispari i dok se površina zapeče.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ALBANCI U ŠOKU: Crnogorski sudija peharom udario trenera iz lažne države Kosovo (VIDEO)