NAJBRŽI i najukusniji ručak kad nemate vremena: zapečene makarone sa sirom
PASTA je najbolji prijatelj svake domaćice u toku radne nedelje, jer je brz i jednostavan ručak fantastičnog ukusa
MAKARONE SA SIROM - sastojci:
pola pakovanja testenine (za dvoje)
1/2 šolje grčkog jogurta
2-3 kašike krem sira
po kašičica: nane, origana, peršuna (opciono)
maslinovo ulje, so, biber
1 veći iseckan crni luk
1 iseckana ljuta paprika
1/4 šolje seckanih maslina (opciono)
MAKARONE SA SIROM - priprema:
1) Ugrejte rernu na 180 stepeni.
2) Skuvajte pastu prema uputstvima sa pakovanja.
3) Na tiganju propržite luk i papriku na maslinovom ulju, dok ne omekša. Dodajte nanu, origano, peršun, masline i propržite još 1-2 min.
4) U činiji umešajte fetu sa jogurtom i krem sirom dok ne postane kremasto. Dodajte malo bibera.
5) Kad testenina prokuva, ocedite je i vratite u lonac, pa dodajte kuvano povrće i ostatak maslinovog ulja. Dodajte sos od sira i dobro promešajte. Po vrhu možete posuti malu količinu suvog sira kao što je parmezan.
6) Sipajte u tepsiju i pecite u rerni oko 20 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PREDLOG za zdravu i ukusnu užinu : Spremite domaću paštetu od šampinjona i luka
08. 06. 2023. u 17:38
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)