IDEJA ZA DANAŠNJI RUČAK: Svi koraci do ukusne riblje čorbe i pasulja (FOTO/VIDEO)
DANAS spremamo riblju čorbu i pasulj
![ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Сви кораци до укусне рибље чорбе и пасуља (ФОТО/ВИДЕО) ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Сви кораци до укусне рибље чорбе и пасуља (ФОТО/ВИДЕО)](/data/images/2023-05-04/347434_ideja_fmob.jpg)
Foto: Bakina kuhinja
Riblja čorba - Sastojci:
1 veća šargarepa
1 veća glavica luka
1 crvena sveža paprika
meso od skuvane glave šarana
1 oljušten svež paradajz ili iz flaše
400 gr soma smrznutog
1 kašičica crvene mlevene paprike
malo belog vina
malo bibera
soli, peršunov list
ulje, lovorov list
Riblja čorba - Priprema:
Šargarepu izrendati, a luk što sitnije iseći kao i koren celera. Sipati malo ulja, pa dinstati. Dodati seckanu papriku, pa ukupno dinstati oko 20 min.
![](/data/images/2023-05-04/347430_corby_f.jpg?1683213437)
Foto: Bakina kuhinja
Dodati ribu, crvenu papriku malu šoljicu belog vina i dinstati malo, a zatim dodati vodu da ogrezne. Pred kraj dodati oljušten paradajz i kuvati još par minuta. Voditi računa da se riba ne raskuva. Posoliti, pobiberiti i dodati seckan peršun. Ko voli može dodati dva čena belog luka.
Posni pasulj - Sastojci:
400-500 g pasulja krupnog
1 veća glavica crnog luka
1 kašika maslinovog ulja
lovorov list
biber u zrnu i mleven
30 ml ulja
3 čena belog luka
1 ravna kašika brašna
1 kašičica ml. crvene paprike
so
Posni pasulj - Priprema:
400-500 g pasulja tetovca dobro oprati, naliti malo vode, pa ga kuvati pet minuta i ocediti vodu i isprati. Naliti vodu, dodati na krugove isečenu jednu veću šargarepu i veću glavicu luka sitno iseckanu.
Ubaciti veću kašiki maslinovog ulja, malo zrna bibera i par listova lovorovog lista. Kuvati oko sat vremena.
![](/data/images/2023-05-04/347429_pasulj_f.jpg?1683213324)
Foto: Bakina kuhinja
U tiganj iseckati tri čena belog luka i kašiku brašna, dodati 30 ml ulja i pržiti da luk dobije krem boju. Dodati jednu kašičicu paprike ml. crvene i sipati u pasulj. Posoliti, pobiberiti i povaditi lovorov list. Po želji može peršunov list.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![HAMBURGER ZA VEČERU? Može! Posebno kada je preukusan i - zdrav! (RECEPT) HAMBURGER ZA VEČERU? Može! Posebno kada je preukusan i - zdrav! (RECEPT)](/data/images/2023-03-28/334453_shutterstock-259773713_t.jpg?time=1680467191)
HAMBURGER ZA VEČERU? Može! Posebno kada je preukusan i - zdrav! (RECEPT)
03. 04. 2023. u 18:00
![SPECIJALITET DANA: Testenina sa mlevenim mesom i ručak je spreman za 10 minuta (FOTO) SPECIJALITET DANA: Testenina sa mlevenim mesom i ručak je spreman za 10 minuta (FOTO)](/data/images/2023-03-29/334836_testeninaaa_t.jpg?time=1680163717)
SPECIJALITET DANA: Testenina sa mlevenim mesom i ručak je spreman za 10 minuta (FOTO)
30. 03. 2023. u 09:00
![ZDRAV I UKUSAN ručak za celu porodicu: Danas pripremamo piletinu sa povrćem ZDRAV I UKUSAN ručak za celu porodicu: Danas pripremamo piletinu sa povrćem](/data/images/2023-03-23/332657_profimedia-0630404759_t.jpg?time=1679588637)
ZDRAV I UKUSAN ručak za celu porodicu: Danas pripremamo piletinu sa povrćem
23. 03. 2023. u 17:23
![OVO ĆETE VOLETI: Šufnudle sa žalfijom na buteru - prste da poližete! (FOTO) OVO ĆETE VOLETI: Šufnudle sa žalfijom na buteru - prste da poližete! (FOTO)](/data/images/2023-03-03/325656_sufnaslove_t.jpg?time=1677867941)
OVO ĆETE VOLETI: Šufnudle sa žalfijom na buteru - prste da poližete! (FOTO)
04. 03. 2023. u 18:00
![PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANJEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANJEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
PUBLIKA BILA ŠOKIRANA VENSOVIM IZLAGANjEM: Spomenuo i izbore u Rumuniji, sasuo Evropi istinu u lice
UČESNICI Minhenske bezbednosne konferencije slušali su govor potpredsednika SAD Džej-Di Vensa gotovo bez aplauza, pokazuje snimak prenosa njegovog nastupa na sajtu Bele kuće.
14. 02. 2025. u 17:34
![OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
OTKRIVEN UZROK SMRTI SRPSKE PEVAČICE: Preminula u kolima Hitne pomoći
JASNA Bošnjaković, pevačica i nekadašnja učesnica šoua „Nikad nije kasno“, preminula je iznenada u 48. godini, na putu ka bolnici.
12. 02. 2025. u 16:05
![RASKRINKAO ESTRADU: Pronađena knjiga Saše Vidića RASKRINKAO ESTRADU: Pronađena knjiga Saše Vidića](/data/images/2023-04-24/343739_vidic_kf.jpg?time=1739703299)
RASKRINKAO ESTRADU: Pronađena knjiga Saše Vidića
MODNI kreator Saša vidić preminuo je 23. aprila 2023. godine. Radio je kao stilista mnogih ličnosti, a sa nkima je bio toliko blizak da su mu poveravali svoje najintimnije trenutke iz života.
16. 02. 2025. u 11:54
Komentari (0)