IDEJA ZA DANAŠNJI RUČAK: Svi koraci do ukusne riblje čorbe i pasulja (FOTO/VIDEO)
DANAS spremamo riblju čorbu i pasulj
Riblja čorba - Sastojci:
1 veća šargarepa
1 veća glavica luka
1 crvena sveža paprika
meso od skuvane glave šarana
1 oljušten svež paradajz ili iz flaše
400 gr soma smrznutog
1 kašičica crvene mlevene paprike
malo belog vina
malo bibera
soli, peršunov list
ulje, lovorov list
Riblja čorba - Priprema:
Šargarepu izrendati, a luk što sitnije iseći kao i koren celera. Sipati malo ulja, pa dinstati. Dodati seckanu papriku, pa ukupno dinstati oko 20 min.
Dodati ribu, crvenu papriku malu šoljicu belog vina i dinstati malo, a zatim dodati vodu da ogrezne. Pred kraj dodati oljušten paradajz i kuvati još par minuta. Voditi računa da se riba ne raskuva. Posoliti, pobiberiti i dodati seckan peršun. Ko voli može dodati dva čena belog luka.
Posni pasulj - Sastojci:
400-500 g pasulja krupnog
1 veća glavica crnog luka
1 kašika maslinovog ulja
lovorov list
biber u zrnu i mleven
30 ml ulja
3 čena belog luka
1 ravna kašika brašna
1 kašičica ml. crvene paprike
so
Posni pasulj - Priprema:
400-500 g pasulja tetovca dobro oprati, naliti malo vode, pa ga kuvati pet minuta i ocediti vodu i isprati. Naliti vodu, dodati na krugove isečenu jednu veću šargarepu i veću glavicu luka sitno iseckanu.
Ubaciti veću kašiki maslinovog ulja, malo zrna bibera i par listova lovorovog lista. Kuvati oko sat vremena.
U tiganj iseckati tri čena belog luka i kašiku brašna, dodati 30 ml ulja i pržiti da luk dobije krem boju. Dodati jednu kašičicu paprike ml. crvene i sipati u pasulj. Posoliti, pobiberiti i povaditi lovorov list. Po želji može peršunov list.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
HAMBURGER ZA VEČERU? Može! Posebno kada je preukusan i - zdrav! (RECEPT)
03. 04. 2023. u 18:00
SPECIJALITET DANA: Testenina sa mlevenim mesom i ručak je spreman za 10 minuta (FOTO)
30. 03. 2023. u 09:00
ZDRAV I UKUSAN ručak za celu porodicu: Danas pripremamo piletinu sa povrćem
23. 03. 2023. u 17:23
OVO ĆETE VOLETI: Šufnudle sa žalfijom na buteru - prste da poližete! (FOTO)
04. 03. 2023. u 18:00
ILON MASK PODELIO SNIMAK ISTINE: "NATO je bombardovao Beograd kako bi rasparčao Srbiju" (VIDEO)
MILIJARDER Ilon Mask, vlasnik Tesle, "Spejs Iksa", društvene platforme Iks, podelio je na svom profilu govor u kojem Džefri Saks priča o nelegalnom bombardovanju Srbije od strane NATO-a.
12. 11. 2024. u 15:47
"GLAVNA TEMA JE DA LI ĆE MOSKVA BITI GAĐANA" Veliko upozorenje Vučića: Svet se kreće po ivici ambisa!
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle govora na Samitu KOP29 u Azerbejdžanu.
12. 11. 2024. u 12:33
KO JE JAČI - NATO ILI RUSIJA? Istraživanje otkriva ko ima moćniju vojsku: "Dve strane imaju paritet samo u jednom pogledu"
PITANjE koje zanima mnoge dobilo odgovor.
11. 11. 2024. u 22:35
Komentari (0)