ZDRAV I UKUSAN ručak za celu porodicu: Danas pripremamo piletinu sa povrćem

Novosti online

23. 03. 2023. u 17:23

KVALITETAN obrok zahteva zastupljenost i mesa i povrća na tanjiru

ЗДРАВ И УКУСАН ручак за целу породицу: Данас припремамо пилетину са поврћем

Foto: Profimedia

Potrebno je:

2 batka
2 karabatka
so
suvi začin
biber
đumbir
1 glavica crnog luka
1 lovorov list
2 krompira
1 šargarepa
1/2 celera
beli luk
začin za piletinu
2 paradajza

Priprema:

Batakove i karabatakove posolite, pobiberite, začinite đumbirom i suvim začinom. Ulje zagrejte, spustite meso, pa ga prepecite sa obe strane.

Naseckajte crni luk na rebarca i spustite u meso. Dodajte lovorov list. Dok se prži iseckajte krompir na deblje listiće, šargarepu na kolutove, paradajz na kockice, celer na kocke.

Dodajte mesu krompir, šargarepu, celer, paradajz. Sipajte 1 dcl vode poklopite i kuvajte. Kuvajte oko 35 min na srednjoj vatri i povremeno protresite šerpu. Ukoliko želite, možete pred kraj zapeći u rerni 10-15 minuta, kako bi se napravila korica.

Po želji dodajte pred kraj 1/2 dcl pelata paradajza. Gotovo jelo služite uz pire od karfiola. Prijatno.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

LUKA JOVIĆ HITNO OPERISAN! Zbog bolesti koja ranije nije ni postojala - morao je pod  nož, odmah se oglasio i AC Milan!