OVO ĆETE VOLETI: Šufnudle sa žalfijom na buteru - prste da poližete! (FOTO)

04. 03. 2023. u 18:00

UKOLIKO već imate njoke - koristite njih za recept.

ОВО ЋЕТЕ ВОЛЕТИ: Шуфнудле са жалфијом на бутеру - прсте да полижете! (ФОТО)

Foto: A. M.

Svi vole italijanska jela, a svi zaboravljaju da ukusno testo ima i naša, srednjeevropska kuhinja.

Šufnudle su poput duguljastih knedlica. Prave se isto kao njoke - od brašna, krompira i jajeta, ali malo tvrđe. U Banatu ih zovu "čikovi" i jedu ih kad ne znaju šta bi mogli za večeru.

Šufnudle sa žalfijom na buteru - Sastojci:

1 jaje
1 krompir
100 grama brašna
šaka sveže žalfije
kocka butera

Šufnudle sa žalfijom na buteru - Priprema:

Šufnudle sada mogu da se kupe u supermarketima, ali ako ne možete da ih nađete umesite ih od  brašna, ispasiranog kuvanog krompira i jajeta. Šufnudle treba da budu tvrđe od njoka, pa dodajte brašno dok to ne postignete. Oblikujte ih kao njoke, ali neka budu špicaste na krajevima.

Foto: A. M.

 

U tiganj zagrejte buter i ubacite šaku sveže žačfije, a ako su listovi veliki pocepajte ih na pola. Dodajte šufnudle i pržite ih na buteru dok ne promene boju. Mešajte dok se prže da bi dobije boju sa svake strane.

Šufnudle, na kraju, pospite narendanim sirom ili mlevenim orasima.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS: Srpski sportista prebio dvojicu Hrvata - svoje saigrače!