SPREMITE PELJMENE: Tradicionalno jelo bez kog je Rusima život nezamisliv (FOTO)

01. 09. 2024. u 23:25

PELjMENI su tradicionalno rusko jelo, koje zna da sprema apsolutno svaka domaćica

СПРЕМИТЕ ПЕЉМЕНЕ: Традиционално јело без ког је Русима живот незамислив (ФОТО)

Foto: A. Mikata, Jutjub printskrin/Flag Nation

Peljmena možete da napravite više nego što je potrebno za ručak i da ih zamrznete. Testo se pravi na isti način kao i za če burek.

PELjMENI - sastojci:

100 grama mlevenog mesa
glavica crnog luka
so, biber
jaje
100 grama brašna
100 mililitara mleka
ulje
začini po ukusu
sos po ukusu

PELjMENI - priprema:

Prvo se umesi testo od jednog jajeta, 100 mililitara mleka i 100 grama brašna. To je količina dovoljna za jednu osobu. Testo se umesi, formira u loptu, pokrije i pusti da se "odmori".

Foto: A.M.

Rusi peljmene pune živim mesom, pomešanim samo sa malo crnog luka. Međutim, fil je neuporedivo ukusniji kada je prethodno propržen. Očisti se i isecka crni luk, proprži da dobije staklastu boju, pa se doda mleveno meso. Meso se začini i dinsta, dok ne promeni boju. Poklopi se, i skloni sa ringle da se malo ohladi.

Testo se razvije oklagijom. Onda se uzme čaša, i njome se prave krugovi. Testo pokrijte krpom dok to radite, da se ne bi osušilo. Kada napravite krugove, u svaku kašikicom sipajte dinstano mleveno meso.

Peljmeni se kuvaju brzo: čim voda prokuva, ubace se i kada isplivaju na površinu - gotovi su. Peljmeni se u Rusiji jedu bez ikakvog sosa i eventualno se kašikom sipa pavlaka. Mi smo navikli na paradajz sos i sa njime se odlično slažu.

Foto: A.M.

 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO PADA KLJUČNI GRAD, RUSI NADIRU SA SEVERA, ISTOKA I JUGA: Detaljna analiza ukrajinskih stručnjaka o stanju na frontu