RUČAK KOJI VOLE SVI: Kako se sprema čuvena karađorđeva šnicla?

Novosti online

10. 02. 2023. u 12:00

KARAĐORĐEVA ŠNICLA je uvek siguran izbor za ručak

РУЧАК КОЈИ ВОЛЕ СВИ: Како се спрема чувена карађорђева шницла?

Foto: privatna arhvia

Sastojci za karađorđevu šniclu:

  • 150 g kačkavalja
  • 150 g suvog mesa
  • 150 g kajmaka
  • 150 g kačkavalja
  • 150 g brašna
  • 150 g prezli
  • začin za meso
  • so
  • 3 jaja
  • ulje

Priprema:

Meso iseći na šnicle, pa tanko izlupati. Svaku izlupanu šniclu namazati kajmakom, staviti nekoliko listova suvog mesa ili šunkarice zatim kačkavalja. Potom saviti ivice i urolovati.

Uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i u prezle, pa ponovo u jaja i prezle. Postupak nastavite sve dok se ne potroše šnicle.

Pržiti u dubokom ulju. Služiti uz kuglu sira... Uživajte!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu