TAJLAND NA TANJIRU: Ananas punjen pirinčem i piletinom za 20 minuta (FOTO)
PIRINAČ je "dosadno" jelo samo onim ljudima koji nikada ne eksperimentišu. Probajte da u kuhinju unesete tajlandski ukus!
Tajlandska kuhinja je prilično ljuta, ali ovaj recept za ananas sa pirinčem i belim mesom je prilagođen našem ukusu. Sastojci se mogu promeniti, pa ko ne voli grašak može da ga zameni kukuruzom.
Sastojci za ananas sa pirinčem
- 1 ananas
- mali crni luk
- pola belog mesa
- šoljica pirinča
- kašika suvog grožđa
- šoljica graška
- šaka indijskog oraha (ili kikirikija)
Priprema:
Jedan ananas je dovoljan za dve osobe. Ananas se preseče na pola i izdubi. Srednji deo se baci, jer je drvenast, a ostalo "meso" ananasa se iseče na kockice. Suvo grožđe se polije sa malo vode (ili ruma) da omekša. Pirinač se skuva i za to vreme se pripremi ostatak nadeva.
Belo meso se iseče na kockice i proprži dok ne porumeni, pa izvadi iz tiganja. Najbolje je pržiti u voku ili dubljem tiganju. Ubaci se sitno iseckan crni luk sa graškom i indijski orah. Doda se iseckan ananas i proprži, a čim dobije boju - gotov je. Umeša se i suvo grožđe, pa ispržena piletina. Sve se dobro posoli i pobiberi prema ukusu.
Kada se pirinač skuva i ocedi ubaci se u tiganj i dobro pomeša sa nadevom. Ananas se zatim napuni kašikom i ručak je gotov!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (1)