RECEPT KUVARICE IZ VRANJA: Pileće rolnice sa prelivom od ananasa

Jelena Stojković

09. 02. 2023. u 20:29

JOVANA Janković jedna je od najmlađih i najpoznatijih kuvarica iz Vranja, koji svoj posao radi sa puno ljubavi. Iako za nju kažu da je “kraljica u spremanju tradicionalnih jela”, ona je sa čitaocima Novosti podelila svoj jedinstven recept, koji obožavaju gosti restorana u kome radi.

РЕЦЕПТ КУВАРИЦЕ ИЗ ВРАЊА: Пилеће ролнице са преливом од ананаса

Foto : J.S.

Za pileće rolnice sa prelivom od ananasa potrebni su sledeći sastojci:

  • 200 grama pilećeg filea
  • 70 g kravljeg sira,
  • orasi,
  • 3 suve šljive
  • Spanađ u briketima

Preliv od ananasa:

  • 50 grama  maslaca,
  • 100 grama  ananasa (svežeg ili kandiranog),
  • 1 kašicica mlevenog đumbira,
  • 2 kašičice karija,
  • 100 mililitara soka od jabuke,
  • 1 kasicica meda

Priprema rolnica:

Izlupati pileći file (ne mnogo tanko),zatim preko celog filea unutra rasporediti spanać i zatim ređati sir isečen na manje kocke, pa suvu šljivu u kojoj ste predhodno stavili orah i tako unakrsno dok ne popunite do kraja.

Foto : J.S.

Zaviti meso u rolnicu i staviti da se peče ili na skaru ili u pećnicu 180 stepeni  20-30 minuta.

Priprema preliva:

Na tiganj staviti maslac da se topi sa malčice maslinovog ulja (da vam maslac ne zagori,stavimo malo maslinovog).Kad se otopi dodati đumbir i kari, lepo umečati da razbijete grudvice,zatim dodate sok od jabuke i med(da dobije na gustini).Kad proključa dodati ananas iseckan na kockice.Sve to ostavite da ključa dok ne krene da dobija na gustini i onda sklanjamo sa vatre.

Rolnice secemo na kolutice i prelivamo ih napravljenim sosom,s tim što ananas stavljamo kroz sredinu

Služiti uz grilovano provrće!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO SE DESILO PRVI PUT U ISTORIJI: Srpski košarkaši u Partizanu bez poena u večitom derbiju