RECEPT KOJI NE MOŽE DA ZATAJI: Pečeni krompiri sa kačkavaljem, faširanim šniclama i povrćem (VIDEO)

Novosti online

09. 02. 2023. u 21:00

JEDNOSTAVNO i ukusno.

РЕЦЕПТ КОЈИ НЕ МОЖЕ ДА ЗАТАЈИ: Печени кромпири са качкаваљем, фашираним шницлама и поврћем (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

Za faširane:

 300 gr mlevenog mesa 
1 mala glavica crnog luka
1 manja kriška hleba potopljenog u mleko
2 čena belog luka
malo cverne mlevene paprike
1 jaje
so, biber
Krompir i povrće
500 gr krompira na kolutove tanje
malo kačkavalja
1 crvena paprika
1/2 tikvice
1 crveni manji luk
ulje
 200 gr kisele pavlake
1 jaje malo mleka

Priprema:

U mleveno meso dodati sitno seckan crni i beli luk, isceđeni hleb, malo paprike mlevene, manje jaje soli i bibera i sve dobro izjednaliti rukama. Krompir, i povrće posoliti pobiberiti i izmešati.

U podmazan pleh ređati povrće, a između faširane i kačkavalj. Još malo pouljiti.  Peći na 200 stepeni C oko 50 min da lepo zarumeni.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAKER KARLSON UPOZORAVA AMERIKANCE: Svi smo veoma blizu smrti