ZAČINITE JELO UKUSIMA JUGA: Unesite vranjanski duh kuvanja u vaše specijalitete

Новости онлајн

11. 02. 2023. u 15:00

SVI ZNAMO da se u Srbiji dobro jede, ali gde se jede najbolje? Složićemo se da je gastronomski raj naše zemlje na jugu, a jedna Vranjanka se naročito potrudila da ukuse juga donese u Beograd i na taj način pomogne gurmanskim ljubiteljima u pripremanju naših tradicionalnih jela.

ЗАЧИНИТЕ ЈЕЛО УКУСИМА ЈУГА: Унесите врањански дух кувања у ваше специјалитете

Foto: Printskrin/Instagram/ukusijuga

Upoznajte Mariju Nikčević čiji će vam recepti probuditi sva čula i naterati vas da odmah stavite kecelje i stvorite kulinarsku čaroliju i u vašoj kuhinji. Skoro 80 hiljada ljudi uživa u Marijinim receptima, koje lepa Vranjanka sa mnogo užitka i lakoćom priprema. 

Za Mariju je kuvanje način da izrazi svoju kreativnu stranu. Čak i kad sprema nešto po dobro poznatim receptima, trudi se da jelima daj svoj lični pečat uz malu izmenu sastojaka ili uz dodatak začina i tako dobija nove, uzbudljive ukuse.

Marija svoju priču kao food blogera počinje kreiranje kulinarske stranice koja za nju predstavlja spoj ljubavi prema kuvanju, fotografiji i pisanju što se ispostavilo kao savršen spoj njenih interesovanja. Stranica "Ukusi juga" je nastala u vreme početka pandemije kad je imala višak slobodnog vremena. Kako joj je jedna od glavnih zanimacija bilo kuvanje, počela je da sa drugaricama svakodnevno razmenjuje fotografije i recepte onoga što sprema. Tako se rodila ideja da sve to bude objedinjeno na instagram stranici jer je materijala u telefonu već bilo na pretek.

Najveći izazov u kreiranju stranice je uspostavljanje balansa. U Marijinom slučaju je to konkretno značilo balans između nekih trenutnih trendova i tradicionalnih recepata po kojima je stranica prepoznatljiva. Ali sve to se ne može meriti sa zadovoljstvom koje pruža ovaj posao, kao što je upoznavanje ljudi sličnih interesovanja i slobodno vreme koje Marija koristi kako bi naučila neke nove stvari i učinila svoju instagram stranicu još zanimljivijom.

Iako joj je, kao gurmanu, teško da odabere šta najviše voli da jede, u moru recepata i raznovrsnih jela Marija ostaje verna svom kraju, pa su joj zato favoriti punjene paprike i domaće pite.

Pored toga što je vrsna u svom poslu, Marija je majka i supruga i zato se može poistovetiti sa većinom žena, pa ih iz tog razloga savetuje da ne moraju kuvati baš svaki dan, već da je bolje pripremiti jela koja se mogu jesti i narednog dana ili pripremiti više jela u isto vreme. Isto tako, ne bi bilo na odmet i da domaćini preuzmu kulinarsku palicu s vremena na vreme. Domaćini, čuli ste Mariju pa pokažite da li ste bolji u kuvanju od žena.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO PADA KLJUČNI GRAD, RUSI NADIRU SA SEVERA, ISTOKA I JUGA: Detaljna analiza ukrajinskih stručnjaka o stanju na frontu