ROLOVANA PILETINA: Na njoj bi vam pozavideli i francuski kuvari (FOTO)
Ne postoji čovek koji ne voli belo pileće meso, pa je ova nedelja prilika da iznenadite ukućane rolovanom piletinom

Foto: A. M.
Neki vole da prave rolovanu piletinu sa okoštenim mesom bataka, ali neuporedivo je jednostavnije to uraditi sa belim mesom.
Rolovana piletina - sastojci:
pileće belo meso
kačkavalj na listiće
tanko isečena šunka
jaje
brašno
prezle
čačkalice
pavlaka
majonez
kiseli krastavčić
vlašac
Rolovana piletina - priprema:
Filete belog mesa morate da nežno izlupate, a to je najbolje uraditi tako što se belo meso tanko iseče i prekrije najlonom pa nežno izlupa kako bi se istanjilo i lakše rolovalo.
Meso se raširi, pa se prvo stavi list šunke i odozgo kačkavalja. Preko kačkavalja može da se stavi vlašac. Meso se urola tako što se prvo saviju krajevi, pa sredina i pričvrsti se čačkalicom. Čačkalica se vadi tek na kraju, pre nego što se posluži.

Foto: A. M.
Rolovano meso se prvo uvalja u brašno, jaja i prezle. Ringla se ugreje na najjače, pa se smanji čim se stavi meso u tiganj sa uljem. Kada korica dobije zlatnu boju, meso se okrene na drugu stranu. Kada je gotovo, stavi se na tanjir sa salvetom da upije ulje.
Pohovano meso je najukusnije kada se jede sa tartar sosom koji se pravi tako što se pomeša ista količina majoneza i pavlake, doda sitno iseckan krastavčić, so, biber i vlašac.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SOČNO TELEĆE PEČENjE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu
31. 01. 2023. u 10:37

PUTIN NA SASTANKU IZDAO NAREĐENjE VOJSCI: Zarobljene u Kursku tretirajte kao teroriste, hitno oslobodite čitavu teritoriju!
RUSKI predsednik Vladimir Putin održao je sastanak na jednom od komandnih mesta grupe Kursk, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je na sastanak stigao u vojnoj uniformi.
12. 03. 2025. u 20:09

ŠVAJCARSKI VELTVOHE O PRESUDI DODIKU: Šmit koristi kvazi diktaturu da bi eliminisao nepoželjne političare
ŠVAJCARSKI list Veltvohe je u okviru teksta o aktuelnoj situaciji u BiH, optužio je Nemca Kristijana Šmita da koristi kvazi diktatorsku moć da bi eliminisao nepoželjne političare i upozoravaju Bern kakva ih sudbina čeka ako pristanu na saradnju sa EU.
12. 03. 2025. u 16:03

TRAMPOV UNUK IMA SRPSKO IME: Nosili ga naši slavni vitezovi i vladari - ima jaku simboliku u porodici predsednika SAD
DONALD Tramp Mlađi, sin američkog predsednika, posetio je Beograd radi sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
12. 03. 2025. u 10:36 >> 10:37
Komentari (0)