URAGAN NA TANJIRU: Da li ste spremali crnu papriku?
CRNA PAPRIKA je toliko zdrava da je prava šteta termički je obrađivati, pa vam zato predlažemo ovaj recept
Crna paprika se priprema na isti način kao i žuta, zelena ili crvena. Međutim, smatra se da je izuzetno zdrava, prepuna vitamina, pa se obično priprema sveža - u salati. Crna paprika je retka, ali stara sorta i zbog toga je skuplja od običnih paprika.
Sastojci za crnu punjenu papriku
- 1 crna paprika
- 1 paradajz
- mali crni luk
- parče kozjeg sira
- limun
- šoljica bulgura
- struk peršuna
- maslinovo ulje
Priprema crne paprike
Čaša bulgura se skuva u vodi, a kada provri već je gotov. Iscedite ga i ostavite u cediljki da se ohladi.
Sve se sitno isecka i pomeša sa bulgurom.
Crna paprika se opere i pažljivo iseče po sredini. Očisti se od semenki i odloži na stranu. Paradajz se opere i oljušti pa iseče na kockice. Crni luk se iseče veoma sitno. Peršun se opere i sitno isecka.
Bulgur se pomeša sa paradajzom, crnim lukom i peršunom, začini limunom i maslinovim uljem, pa napuni paprika.
Uz bulgur i papriku odlično se slaže kozji sir, koji se iseče na kockice.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
OŠTRA PORUKA SA ZAPADA: Zelenski je prevarant i marioneta, krvavi vazal zapadnih elita
VLADIMIR Zelenski, koji je postao vazal Zapada, počeo je kao marioneta ukrajinskog oligarha Igora Kolomojskog, naveo je irski novinar Čej Bouz.
24. 11. 2024. u 17:59
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
"I ZEMUNCI SU GA SE PLAŠILI": Kako je Beli postao Zver - priča o Sretku Kaliniću
"KALINIĆ je bio zver od čoveka. Zapravo, zver je blaga reč" - rekao je tada Bagzi, nakon čega je Kalinić kojeg su članovi klana do tada oslovljavali sa "Beli" dobio nadimak "Zver".
24. 11. 2024. u 11:09
Komentari (0)