NEDELJNI RUČAK KOJI SE JEDE PRSTIMA: Recept za hrskava pileća krilca
KRILCA na žaru su mnogima omiljeno jelo, jer se jedu u slast - prstima.
Najveća prednost ovog ručka je što kada se krilca i krompir stave u rernu, pa domaćica ima vremena da radi nešto drugo. Možda su krilca pečena na roštilju ukusnija, ali pečenjem u rerni se bolje kontroliše da ne izgore.
Pečena krilca - sastojci:
8 krilca za dve osobe
4 krompira
crvena paprika
so, biber
ulje
Pečena krilca - priprema:
Krilca se očiste i iseku na pola, odnosno odvoje batačići od krilca. Stave se u dublju činiju i začine po želji: so, biber, mleveni origano i crvena paprika, zbog lepše boje. Na kraju se namažu uljem. Bilo bi dobro da krilca ostanu pokrivena u frižideru tokom noći, ali dovoljno je i dva sata.
Pred pečenje se krilca izvade iz frižidera i naređaju u pleh koji se prethodno obloži papirom za pečenje. Krilcima mogu da se dodaju i isečeni krompiri, jer se tako dobija prilog, odnosno kompletan ručak.
Pleh se ubaci u rernu ugrejanu na najjače (recimo 240 stepeni), a onda se temperatura spusti na 220 stepeni. Peku se sat vremena uz proveravanje da slučajno ne zagore, jer svaka rerna peče drugačije. Uz krilca je dovoljno napraviti svežu salatu i ručak je gotov.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ĆUREĆE ŠNICLE U SOJA SOSU: Sočan i ukusan nedeljni ručak! (RECEPT)
22. 01. 2023. u 12:24
KAKO SPREMITI PREUKUSNU SVINjETINU: Recept koji će vam uspeti iz prvog puta
13. 01. 2023. u 12:23
POHOVANI PILEĆI KROKETI: Zbog ovog sastojka meso neće biti suvo i žilavo
30. 01. 2023. u 19:32
KAKO SE SPREMA ZEČETINA: Zec ili kunić iz pećnice pod folijom (RECEPT)
13. 01. 2023. u 12:20
(MAPA) OVOG DATUMA STIŽE PRAVA ZIMA I NAJHLADNIJI PERIOD! Ivan Ristić za "Novosti" otkriva: Biće još snega, dolazi hladan arktički vazduh
CELA Srbija okovana je snegom, a meteorolog Ivan Ristić za "Novosti" kaže da nas tek očekuje prava zima.
24. 12. 2024. u 14:46
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
STIŽE POLITIČKI POTRES? Evo ko vodi u anketama za novog nemačkog kancelara
ALIS Vajdel, liderka desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD), prema poslednjim anketama, preuzela je vođstvo ispred Fridriha Merca, lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
24. 12. 2024. u 12:17
Komentari (0)