MAKARONE SA SPANAĆEM: Jeftin i brz ručak za celu porodicu

Novosti online

29. 01. 2023. u 12:00

Testeninu kuvajte u slanoj, ključaloj vodi, a za to vreme kratko izblendirajte orahe, pa dodajte spanać, bosiljak, sojino mleko, so i biber po ukusu.

МАКАРОНЕ СА СПАНАЋЕМ: Јефтин и брз ручак за целу породицу

Foto: Shutterstock

Blendirajte dok ne dobijete pesto željene gustine. Zatim dodajte limunov sok i još jednom izmiksajte. U većem tiganju, na maslinovom ulju, propržite iseckan crni i beli luk. Dodajte oceđenu testeninu i 1/2 šolje vode u kojoj se kuvala. U to umešajte pesto od spanaća, zagrevajte još minutdva. Odmah poslužite.

Potrebno je:

  • 400 g testenine po izboru
  • 1/2 šolje vode u kojoj se testenina kuvala
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 1/2 šolje oraha
  • 6 šolja spanaća
  • 1 manja veza bosiljka
  • 1/4 šolje sojinog mleka
  • sok od 1/2 limuna
  • so, biber

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLJE DA NAM PSUJU MAJKU NEGO DA NAM VIČU SRBIJA! Čuveni Albanac objasnio što su igrači lažne države Kosovo pobegli s terena u Rumuniji