ZIMSKE ŠPAGETI: Sa sirom i biberom - brza večera
Prokuvajte 1,5 l vode, posolite, pa špagete skuvajte po uputstvu sa pakovanja. Ocedite ih, ali sačuvajte 3/4 šolje vode u kojoj je pasta kuvana.
Na vatri, u dubljem tiganju, rastopite 2 kašike maslaca, dodajte biber i, protresajući posudu, kuvajte oko minut. Ulijte 1/2 šolje sačuvane tečnosti, ubacite skuvanu pastu i preostali maslac.
Smanjite temperaturu, pa dodajte i parmezan ili "grana padano" sir. Promešajte, a onda sklonite sa šporeta i dodajte pekorino. Mešajte sve dok se sir ne istopi. Ako vam se učini da je sos gust, ulijte i preostalu sačuvanu vodu u kojoj se testenina kuvala.
Potrebno je:
- 600 g špageta
- 3/4 šolje vode u kojoj se pasta kuvala
- so
- 3 kašike maslaca (neslanog)
- 1 kašičica krupno mlevenog crnog bibera
- 3/4 šolje rendanog parmezana ili sira "grana padano"
- 1/3 šolje rendanog pekorino (ovčjeg) sira
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (0)