MEDITERANSKE PASTE: Sa sosom "amatrićana"

Novosti online

28. 01. 2023. u 10:00

Na malo maslinovog ulja propržite sitno iseckan luk i očišćenu feferonku, dodajte slaninu iseckanu na kockice, pa propasiran beli luk.

МЕДИТЕРАНСКЕ ПАСТЕ: Са сосом аматрићана

Foto: Shutterstock

Sve još malo propržite, pa u to dodajte i čeri paradajz koji ste prethodno prepolovili. Dinstatajte na laganoj vatri oko 20 minuta, dodajte mediteranske začine, pobiberite i vrlo malo posolite.

Skuvajte testeninu u slanoj vodi "al dente", ocedite i ostavite malo vode u kojoj se kuvala. Sjedinite testeninu i sos, dodajte polovinu rendanog sira i, da bi pasta bila kremastija, još malo vode u kojoj se kuvala testenina. Na kraju pastu pospite rendanim sirom.

Potrebno je:

  • 400-500 g špageta
  • 1 crveni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 feferonka
  • 250 g malo dimljene slaninice koja se prži
  • 500 g čeri paradajza
  • maslinovo ulje
  • so, biber
  • miks mediteranskih začinskih trava
  • 80 g rendanog pekorina ili parmezana

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju