SVINJSKI BUT U BELOM VINU: Stari recept s juga Srbije

Novosti online

28. 01. 2023. u 18:58

Pripremite marinadu tako što ćete u secku usitniti i sjediniti sve sastojke, osim vina. Zatim dodajte vino i promešajte.

СВИЊСКИ БУТ У БЕЛОМ ВИНУ: Стари рецепт с југа Србије

Foto: Shutterstock

Stavite meso u oval i sipajte preko marinadu (rukama je dobro utrljajte u meso). Ostavite da prenoći u frižideru, ali povremeno okrećite meso kako bi bilo stalno u marinadi. Ujutru izvadite iz frižidera i ponovo ga okrenite. Kada posuda dostigne sobnu temperaturu, poklopite je i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 220 stepeni.

Pecite sat do sat i po. Na pola pečenja okrenite meso kako bi se peklo i sa druge strane. Pred kraj, skinite poklopac sa ovala da se meso peče dok ne bude hrskavo sa gornje strane. Kada ga izvadite iz rerne, u istom ovalu ispecite krompir.

Potrebno je:

  • 1,5-2 kg svinjskog buta (mogu i leđa ili vrat)
  • kašika senfa
  • do 1 čaše belog vina
  • 1/2 kašičice mlevenog lovorovog lista
  • 1-2 čena belog luka
  • 1/2 glavica crnog luka
  • kašika sirćeta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 dl paradajz sosa ili kečapa
  • 1/2 kašičice slatke tucane paprike
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice šećera
  • prstohvat začina po izboru (ruzmarin, biber, mleveni đumbir, ljute papričice...)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUPERŠUT OTVARA VRATA HUMANOSTI – „POGLED SRCEM“ STIGAO I DO „ANĐELA“ IZ UŽICA