DOMAĆI LIKER OD JAJA: Slatko kremasto piće savršeno za prestojeće praznike

Jovana Vasić

29. 12. 2024. u 15:00

Liker od jaja se čuva u frižideru i servira potpuno hladan. U različitim zemljama postoje različite verzije ovog likera, ali u svakom receptu osnovu čine umućena jaja.

ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАЈА: Слатко кремасто пиће савршено за престојеће празнике

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 12 žumanaca
  • 560 g finog šećera u prahu
  • 2 vanilina šećera
  • 300 ml slatke pavlake, nezaslađene
  • 520 ml konjaka

Priprema:

Za ovaj napitak pomešajte žumanca sa šećerom u prahu i mutite ih mikserom 3 minuta, sve dok smesa ne postane penasta i kremasta. Prekinite da mutite kako biste dodali vanilin šećer i slatku pavlaku, pa dobro promešajte. Neprestano mešajući dodajte u smesu malo po malo alkohola, pa sve to zajedno procedite kroz gazu. Tečnost sipajte u staklenu posudu i ubacite u frižider tokom noći. Narednog dana još jednom procedite tečnost i liker sipajte u flaše. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRISTUPILI TAJNIM PODACIMA: Kineski hakeri upali u računare američkog ministarstva - panika u Vašingtonu