NAJBRŽI RECEPT ZA GIRICE: Ni jednostavnije ribe, ni ukusnijeg ručka
Priprema ribe mnogima deluje kao izazov zbog mirisa i procesa čišćenja. Srećom, girice su izuzetak! Ove male ribe su jednostavne za pripremu, ne zahtevaju čišćenje i uz nekoliko trikova, možete izbeći neprijatan miris u kući.
Sastojci:
- 500-600 g girica
- 1 kašičica soli
- 150 g brašna
- 0,5 l ulja za prženje
Priprema:
Girice isperite hladnom vodom, posolite i stavite u cediljku. Protresite ih kako bi se so ravnomerno rasporedila, pa ih ostavite oko sat vremena da se ocede.
U cediljku pospite brašno preko girica i ponovo ih protresite dok ne budu u potpunosti prekrivene brašnom. Stavite cediljku iznad posude kako biste sačuvali višak brašna i ponovite postupak dok svaka ribica ne bude uvaljana. Ovaj metod je znatno brži od pojedinačnog valjanja svake girice. Prilikom prženja, u ulje dodajte komadić kore limuna ili kašičicu sirćeta – ovo će značajno smanjiti intenzitet mirisa.
Zagrejte ulje u šerpi na nešto jačoj temperaturi. Pržite girice u manjim količinama, tako da ravnomerno popune površinu šerpe. Povremeno ih mešajte kako bi se lepo ispekle sa svih strana, dok ne postanu zlatno reš. Vadite ih na papirne ubruse kako bi upile višak masnoće.
Girice su savršene za posluživanje i tople i hladne. Uživajte u ovom zdravom i jednostavnom obroku koji će oduševiti vašu porodicu, a kuhinju ostaviti bez neprijatnih mirisa!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)