NAJBRŽI RECEPT ZA GIRICE: Ni jednostavnije ribe, ni ukusnijeg ručka
Priprema ribe mnogima deluje kao izazov zbog mirisa i procesa čišćenja. Srećom, girice su izuzetak! Ove male ribe su jednostavne za pripremu, ne zahtevaju čišćenje i uz nekoliko trikova, možete izbeći neprijatan miris u kući.
Sastojci:
- 500-600 g girica
- 1 kašičica soli
- 150 g brašna
- 0,5 l ulja za prženje
Priprema:
Girice isperite hladnom vodom, posolite i stavite u cediljku. Protresite ih kako bi se so ravnomerno rasporedila, pa ih ostavite oko sat vremena da se ocede.
U cediljku pospite brašno preko girica i ponovo ih protresite dok ne budu u potpunosti prekrivene brašnom. Stavite cediljku iznad posude kako biste sačuvali višak brašna i ponovite postupak dok svaka ribica ne bude uvaljana. Ovaj metod je znatno brži od pojedinačnog valjanja svake girice. Prilikom prženja, u ulje dodajte komadić kore limuna ili kašičicu sirćeta – ovo će značajno smanjiti intenzitet mirisa.
Zagrejte ulje u šerpi na nešto jačoj temperaturi. Pržite girice u manjim količinama, tako da ravnomerno popune površinu šerpe. Povremeno ih mešajte kako bi se lepo ispekle sa svih strana, dok ne postanu zlatno reš. Vadite ih na papirne ubruse kako bi upile višak masnoće.
Girice su savršene za posluživanje i tople i hladne. Uživajte u ovom zdravom i jednostavnom obroku koji će oduševiti vašu porodicu, a kuhinju ostaviti bez neprijatnih mirisa!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
JEZIVA PRETNjA MEDVEDEVA: Urednici britanskog lista "Tajms" su legitimna vojna meta
BIVŠI ruski predsednik Dmitrij Medvedev danas je označio urednike britanskog lista "Tajms" kao "legitimnu vojnu metu", reagujući na njihovo pisanje o ubistvu ruskog generala Igora Kirilova, preneli su britanski mediji.
19. 12. 2024. u 09:50
UTICAJ OREŠNIKA NA LONDON: Ruski ambasador – Naterani su da zauzmu uravnoteženiji stav
LANSIRANjE ruske balističke rakete srednjeg dometa „orešnik“ na teritoriju Ukrajine nateralo je London da zauzme uravnoteženiji stav po pitanju izvođenja napada oružjem dugog dometa u dubinu ruske teritorije, izjavio je ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Andrej Kelin.
18. 12. 2024. u 17:25
TRAMPOVA NOVA FRIZURA: Mreže se usijale od komentara - rasprave zbog zalizane kose (VIDEO)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp zbog jednog snimka postao je tema brojnih rasprava. Na X-u (bivšri Tviter) se, naime, pojavio snimak koja ga prikazuje sa novom frizurom.
19. 12. 2024. u 08:37
Komentari (0)