RECEPT ZA NAJLEPŠE PRAZNIČNE KEKSIĆE: Ukusniji su od kupovnih, a pripremaju se brzo i lako

Новости онлине

24. 12. 2024. u 15:00

Njihova savršena tekstura, miris vanile i maslaca, kao i mogućnost ukrašavanja po želji, oduševiće i vas i vaše goste.

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШЕ ПРАЗНИЧНЕ КЕКСИЋЕ: Укуснији су од куповних, а припремају се брзо и лако

Foto: Shutterstock

Sastojci:

 
  • 250 g maslaca (sobne temperature)
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žumanceta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 350 g glatkog brašna
  • Prstohvat soli
  • Po želji: čokoladna glazura, šećerni preliv, šareni posipi ili mleveni orašasti plodovi za dekoraciju

Priprema:

U velikoj posudi umutite maslac, šećer u prahu i vanilin šećer dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte žumanca i ekstrakt vanile, pa sve dobro sjedinite. Postepeno dodajte brašno i prstohvat soli, mešajući dok se ne formira glatko testo.

Testo uvijte u providnu foliju i ostavite u frižider na 30 minuta da se stegne. Nakon toga, razvaljajte testo na pobrašnjenoj površini na debljinu od 5 mm i modlama oblikujte keksiće po želji.

Keksiće poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, ostavljajući malo razmaka između njih. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 10-12 minuta, ili dok ivice ne dobiju blago zlatnu boju.

Kada se keksići potpuno ohlade, ukrasite ih čokoladnom glazurom, posipima ili ih ostavite u jednostavnom, klasičnom obliku.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO PADA KLJUČNI GRAD, RUSI NADIRU SA SEVERA, ISTOKA I JUGA: Detaljna analiza ukrajinskih stručnjaka o stanju na frontu