DOMAĆA POSNA PAŠTETA OD SOČIVA: Jednostavno se priprema i odličan je namaz za svaku priliku
Danas vam predstavljamo recept za preukusni namaz od sočiva, koji sadrži visok udeo proteina, malo masti i kalorija te je fantastičan izbor za sve koji žele da povedu računa o svojoj ishrani ili za one koji poste.
Sastojci:
- 90 g sočiva
- 30 g semena suncokreta
- 100 g luka iseckanog na kockice
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 3/4 kašičice đumbira, narendanog
- 1 1/2 kašika maslinovog ulja
- 1 1/4 kašičice kari praha
Priprema:
Za ovu paštetu, operite i ocedite sočivo, stavite u šerpu i prelijte vodom toliko da ga prekrije. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte nepoklopljeno, dok sočivo ne omekša, oko 20 minuta. Ocediti i ostaviti na stranu.
U međuvremenu, zagrejte maslinovo ulje u šerpi na srednjoj vatri. Pržite luk, beli luk, đumbir i kari u prahu 6-8 minuta, mešajući s vremena na vreme. Ostavite na stranu. Stavite mešavinu sočiva, semenki suncokreta i luka u blender. Mutite u blenderu nekoliko puta da biste sastojke pomešali u pastu. Prebacite paštetu u činiju i stavite u frižider na 1 do 2 sata. Servirajte i uživajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAMAZ OD ORAHA: Slasan i aromatičan, idealan kao prilog raznim jelima
10. 11. 2024. u 08:30
KAKO DA SAMI NAPRAVITE SENF: Posle ovog recepta, nikada nećete ići po kupovni
12. 09. 2024. u 09:30
TRAMP OTKRIO SVOJIM SAVETNICIMA: Ovu zemlju će prvu posetiti kada preuzme dužnost predsednika SAD
NOVOIZABRANI američki predsednik Donald Tramp rekao je savetnicima da želi da otputuje u Kinu nakon preuzimanja dužnosti, objavio je juče Volstrit džurnal, pozivajući se na izvore bliske razgovorima.
19. 01. 2025. u 08:22
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)