RECEPT ZA PIVO OD ĐUMBIRA: Prirodno, veoma ukusno, a zbog svega i lekovito bezalkoholno piće

Novosti online

10. 10. 2024. u 21:49

Pivo od đumbira je među popularnijim primenama ove izuzetno zdrave biljke, đumbir pomaže organizmu da uspostavi odličnu ravnotežu probavnog sistema, samim tim utiče i na dobar imunitet organizma. Možete ga napraviti kod kuće.

РЕЦЕПТ ЗА ПИВО ОД ЂУМБИРА: Природно, веома укусно, а због свега и лековито безалкохолно пиће

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 1/2 šolje mlevenog ili rendanog đumbira
  • oko 1 3/4 šolje vode
  • šolja šećera (ili organskog meda kao zamena)
  • 1/2 šolje gazirane vode
  • nekoliko kapi limunovog soka
  • kriške limuna za dekoraciju

Priprema:


Pomešajte mleveni đumbir i vodu u šerpi. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 10 minuta. Skinite sa vatre i procedite đumbir kroz sitno sito ili gazu u veliku činiju. Dodajte šećer (ili med) u tečnost đumbira i mešajte kašikom dok se ne rastvori. Pustite da se smeša ohladi na sobnu temperaturu. Posle toga umešajte gaziranu vodu i nekoliko kapi limunovog soka. Prebacite pivo od đumbira u čistu, hermetički zatvorenu posudu i ostavite u frižideru najmanje 4 sata ili dok se ne ohladi. Poslužite sa puno leda i kriški limuna za ukras.
 

(24sata.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAČO, JOŠ JEDAN DAČA JE NA PUTU! Zašto je Okanović sinu dao ime po Danilu Lazoviću? Zajedno smo se molili Bogu