SOK OD BOROVNICE: Za njega kažu da je zdravlje u tečnom stanju
Borovnice su bobičasto voće koje je,bogato nutrijentima, odlično je za krvni pritisak , bolesti srca, memoriju i oporavak mišića
. Bogate su vlaknima, kao i vitaminom C, K i manganom. Imaju najveća antioksidativna svojstva od sveg voća i povrća, a flavonoidi su antioksidansi s najvećim uticajem kod bobičastog voća. I zato u dnevnu rutinu obavezno ubacite sok od ovog voća.
Evo i kako da ga napravite:
Sastojci:
- 1 kg borovnica
- 500 g šećera
- 1 l vode
- 1 kesica limontusa
Priprema:
Borovnice operite i osušite, pa usitnite štapnim mikserom ili gnječilicom za krompir. Nemojte da preterate jer ne treba da dobijete kašu. Zatim dodajte šećer i limuntus, pa dobro promešajte. Pokrijte krpom i ostavite da odstoji nekih 24 sata. Za to vreme nekoliko puta promešajte kako bi se šećer otopio. Kuvajte na nižoj temepraturi i kada krene da ključa ostavite još 15 minuta. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Sok koji se malo ohladio procedite kroz gazu, pa dobijeni sirup sipajte u sterilisane flaše. Dobro zatvorite, a ako želite da budete sigurni da se neće pokvariti, pasterizujte. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga premestite u frižider.
(espreso)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KAŠASTI SOK OD LUBENICE I JABUKE: Recept za osvežavajući napitak, odličan za telo
15. 08. 2024. u 18:38
OVAKO SE PRAVI SOK OD SMOKVINOG LISTA: Recept koji morate isprobati
12. 08. 2024. u 15:00
NAPRAVITE DOMAĆI SOK OD LIMUNA: Ovaj recept do sada niste probali
26. 07. 2024. u 09:00
STIGLI REZULTATI NAJNOVIJIH ANKETA, EUFORIJU ZAMENILA PANIKA: Prednost Harisove u odnosu na Trampa se istopila
DžO Bajden je odustao od trke za reizbor pre nešto više od dva meseca. Potpredsednica Kamala Haris uspela je da restrukturira celu kampanju za samo nekoliko dana i zajahala je na talasu opšte radosti i nade koja je nastala usled toga što neko, ko nije zašao u osmu deceniju života, želi da uđe u Belu kuću.
11. 10. 2024. u 16:41
SIRSKI OBELODANIO NOVE PODATKE: Rusija rasporedila 50.000 vojnika u Kursk
RUSIJA je prebacila oko 50.000 vojnika u Kursku oblast, oslabivši svoju poziciju na frontu u Ukrajini, izjavio je glavnokomandujući Oružanih snaga Aleksandar Sirski.
11. 10. 2024. u 10:19
"VARALA SAM DUŠKA!": Karleuša priznala - "Nisam osećala ništa, čak ni olakšanje"
PEVAČICA Jelena Karleuša nedavno se razvela se od fudbalera Duška Tošića, s kojim ima dve ćerke Niku i Atinu. Nakon 17 godina potpisali su papire za sporazumni razvod braka, a sada je JK sve iznenadila kada je priznala u kom momentu je prevarila svog već sada bivšeg supruga.
11. 10. 2024. u 12:40
Komentari (0)