SOK OD BOROVNICE: Za njega kažu da je zdravlje u tečnom stanju
Borovnice su bobičasto voće koje je,bogato nutrijentima, odlično je za krvni pritisak , bolesti srca, memoriju i oporavak mišića
. Bogate su vlaknima, kao i vitaminom C, K i manganom. Imaju najveća antioksidativna svojstva od sveg voća i povrća, a flavonoidi su antioksidansi s najvećim uticajem kod bobičastog voća. I zato u dnevnu rutinu obavezno ubacite sok od ovog voća.
Evo i kako da ga napravite:
Sastojci:
- 1 kg borovnica
- 500 g šećera
- 1 l vode
- 1 kesica limontusa
Priprema:
Borovnice operite i osušite, pa usitnite štapnim mikserom ili gnječilicom za krompir. Nemojte da preterate jer ne treba da dobijete kašu. Zatim dodajte šećer i limuntus, pa dobro promešajte. Pokrijte krpom i ostavite da odstoji nekih 24 sata. Za to vreme nekoliko puta promešajte kako bi se šećer otopio. Kuvajte na nižoj temepraturi i kada krene da ključa ostavite još 15 minuta. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Sok koji se malo ohladio procedite kroz gazu, pa dobijeni sirup sipajte u sterilisane flaše. Dobro zatvorite, a ako želite da budete sigurni da se neće pokvariti, pasterizujte. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga premestite u frižider.
(espreso)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KAŠASTI SOK OD LUBENICE I JABUKE: Recept za osvežavajući napitak, odličan za telo
15. 08. 2024. u 18:38
OVAKO SE PRAVI SOK OD SMOKVINOG LISTA: Recept koji morate isprobati
12. 08. 2024. u 15:00
NAPRAVITE DOMAĆI SOK OD LIMUNA: Ovaj recept do sada niste probali
26. 07. 2024. u 09:00
JESTE LI SIGURNI DA PUTIN BLEFIRA?! Evo koliki je rizik od nuklearnog rata - Stigle najnovije stručne procene
DANIMA se mnogi građani pitaju koliko je realan rizik od nuklearnog rata nakon što je američki predsednik Džo Bajden ovlastio Ukrajinu da koristi rakete dugog dometa za napad na Rusiju, što je, prema novoj Putinovoj bezbednosnoj strategiji, razlog za rat, uključujući nuklearni odgovor.
21. 11. 2024. u 11:27
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)