OTKRIJTE U ČEMU JE TAJNA: Kako se sprema pravi bešamel sos
Bešamel sos može da se napravi na više načina. Ide uz mnoga jela, meso, ribu. Nazivaju ga još i belim, i glavni je sastojak za pravljenje drugih soseva.
Sastojci:
- 700 ml mleka
- 50 do 70 g maslaca
- 50 g brašna
- so i biber po ukusu
- muskatni oraščić
Priprema:
Istopite maslac na laganoj vatri, pa kad počne da cvrči dodajte brašno i krenite da mešate, žicom, da se ne bi napravile grudvice. Brašno pržite oko 2 minuta pa onda posolite i dodajte mleko. Ponovo mešajte pa dodajte i biber. Gotovom sosu dodajte muskatni oraščić i nastavite da mešate. Kad ga sklonite sa šporeta, sačekajte da se ohladi, pa ga probajte, da li je potrebno da dosolite ili još začinite. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJUKUSNIJE SLATKO OD DUNjA: Proveren recept sa kojim nema greške
03. 10. 2024. u 10:30
VOĆNI ČIA KARAMEL PUDING: Lagana poslastica koja se jede bez griže savesti
28. 09. 2024. u 09:00
NAPRAVITE SUPER UKUSAN RUČAK: Piletina sa graškom i pečurkama u kremastom sosu
01. 10. 2024. u 09:00
ŠOK SAZNANjA NA SUĐENjU: Zaposleni u "Ribnikaru" nisu pružili pomoć deci nakon što ih je Kosta upucao?
IZ SNIMAKA se vidi da su tetkica, kojoj još ne znamo ime, razredna Dragana Tomić i domar Rade Simić, nakon što je Kosta pucao, a pre dolaska nastavnika geografije Zorana Niševića i policije, bili na vratima učionice istorije u kojoj je bilo "VII/2" i niko od njih nije ušao unutra i pružio pomoć deci.
30. 09. 2024. u 14:56
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka
NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.
25. 09. 2024. u 22:01
VEDRANA RUDAN OČAJNA: "U bolovima sam, razmišljam šta da na mene navuku kad umrem..."
"Bol tumačim kao ples metastaza u mom tijelu..."
03. 10. 2024. u 21:09
Komentari (0)