DOMAĆI ŠVEPS: Ovo osvežavajuće piće je još ukusnije kada ga sami napravite
Divan, osvežavajući, sok koji će vam se dopasti.
Sastojci:
- 4 litra vode
- 400 grama šećera
- 1/2 paketića kvasca
- 2 limontusa
- 2 dobro oprana narendana limuna sa korom
Priprema:
U 4 litra vode razmutiti 400 grama šećera, 1/2 paketića kvasca, 2 limontusa i 2 dobro oprana narendana limuna sa korom (preporučujemo da se limun zamrzne kako bi se lakše rendao).
Sve to staviti na ringlu da se kuva 2 sata na najslabijoj vatri. Nakon toga, skloniti sa ringle i procediti kroz gazu. Ohladiti i staviti u frižider 24 sata da bi sok dobio potrebnu količinu ugljene kiseline. Sok može da stoji nekoliko dana u frižideru. Po ukusu i izgledu je kao biter lemon, blago gaziran.
Savet: voditi računa o tome da se ne stavi previše kvasca, kako se ne bi pokvario ukus, kao i o tome da fermentacija na ringli ne traje duže od 2 sata, jer će, u suprotnom, sok dobiti žućkastu boju.
(krstarica)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)