DOMAĆI ŠVEPS: Ovo osvežavajuće piće je još ukusnije kada ga sami napravite

Novosti online

19. 09. 2024. u 15:22

Divan, osvežavajući, sok koji će vam se dopasti.

ДОМАЋИ ШВЕПС: Ово освежавајуће пиће је још укусније када га сами направите

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 litra vode
  • 400 grama šećera
  • 1/2 paketića kvasca
  • 2 limontusa
  • 2 dobro oprana narendana limuna sa korom

 Priprema:

U 4 litra vode razmutiti 400 grama šećera, 1/2 paketića kvasca, 2 limontusa i 2 dobro oprana narendana limuna sa korom (preporučujemo da se limun zamrzne kako bi se lakše rendao).

Sve to staviti na ringlu da se kuva 2 sata na najslabijoj vatri. Nakon toga, skloniti sa ringle i procediti kroz gazu. Ohladiti i staviti u frižider 24 sata da bi sok dobio potrebnu količinu ugljene kiseline. Sok može da stoji nekoliko dana u frižideru. Po ukusu i izgledu je kao biter lemon, blago gaziran.

Savet: voditi računa o tome da se ne stavi previše kvasca, kako se ne bi pokvario ukus, kao i o tome da fermentacija na ringli ne traje duže od 2 sata, jer će, u suprotnom, sok dobiti žućkastu boju. 

(krstarica)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata