PIHTIJE OD PILEĆEG MESA I POVRĆA: Razlikuju se od klasičnih, ali ukusom nimalo ne zaostaju

Novosti online

19. 09. 2024. u 11:21

Ove morate da probate jer se prave od drugačijih sastojaka.

ПИХТИЈЕ ОД ПИЛЕЋЕГ МЕСА И ПОВРЋА: Разликују се од класичних, али укусом нимало не заостају

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g kuvanog pilećeg mesa
  • 100 g šećerca iz konzerve
  • 100 g obarenog graška
  • 3 skuvane šargarepe
  • 30 g želatina u prahu
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • so, biber                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Priprema:

Iseckajte šargarepu na kockice. Piletinu očistite od kostiju i iseckajte. Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice, pa pomešajte sa litrom tople vode. U to dodajte meso, šargarepu, grašak, kukuruz, biber i so po ukusu. Izmešajte i sipajte u jednu veću modlu ili više manjih i stavite u frižider da se stegne preko noći. Izvadite iz modle pre služenja.                                                                                                                           

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOLJE DA NAM PSUJU MAJKU NEGO DA NAM VIČU SRBIJA! Čuveni Albanac objasnio što su igrači lažne države Kosovo pobegli s terena u Rumuniji