DOMAĆI MLINCI: Za kore su vam potrebna samo četiri sastojka, savršeni su kao prilog uz pečeno meso
Naučite kako na jednostavan način pripremiti domaće mlince.
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 1 kašičica soli
- 200 ml mlake vode
- 2 jaja
Priprema:
Sve sastojke stavite u veliku posudu i umesite glatko testo. Zagrejte rernu na 220 stepeni zajedno sa plehom na kome ćete peći mlince. Ako ste u prilici, ispecite ih na šporetu na drva, onda su najbolji. Testo podeliti na 10 delova i svaki razvaljati na veličinu 30x30 cm. Peče se na obrnutoj strani tepsije. Mlinci treba da budu svetle boje sa tamnim mrljama. Gotove mlince stavite na krpu da se ohlade, a sa ostatkom ponovite postupak. Mlince isecite na komade željene veličine i prelijte ih vrelom vodom.
Začinite mašću od kuvanja i poslužite.
(index.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
HLEPČIĆI IZ TIGANjA: Testo mekano kao oblak, a ukus jedinstven
18. 07. 2024. u 16:39
GALETE SA SPANAĆEM I TIKVICAMA: Savršene su za doručak, večeru ili užinu
18. 09. 2024. u 13:00
TIRAMISU TORTA OD PALAČINKI: Spoj dva omiljena deserta u jedan
17. 09. 2024. u 17:15
ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA: Klasik koji nikada ne dosadi
16. 09. 2024. u 15:59
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
RAZVODI SE ČEDA JOVANOVIĆ Posle 25 godina braka: "I dalje je volim, svakome je teško na svoj način"
POLITIČAR Čedomir Jovanović potvrdio je da je u februaru podneo zahtev za razvod braka od supruge Jelene Jovanović.
21. 12. 2024. u 16:32
Komentari (0)