VEGANSKE PLJESKAVICE OD CVEKLE: Isprobajte ukus koji će vas zadiviti
Izaberite svoju omiljenu salatu i sos kao prilog i ove pljeskavice će postati vaše omiljeno jelo.
Sastojci:
- 180 grama suvih leblebija
- 150 g cvekle
- 1 ljubičasti luk
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica dimljene crvene paprike
- 1 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- limun (sok)
- 1 kašika brašna za valjanje pljeskavica
- maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Potopite leblebije dan ranije ili bar nekoliko sati pre pripreme. Natopljene leblebije ocedite, operite i stavite u blender ili seckalicu i sameljite u kašu. Cveklu oljuštite, isecite na kockice i iseckajte u seckalici. Crni luk sitno iseckati, beli luk narendati. Pomešajte mlevene leblebije, cveklu, luk i beli luk. Dodajte sve ostale začine, maslinovo ulje i limunov sok i rukama umesite kompaktnu smesu.
Pokrijte sve prozirnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena ili duže da se malo stegne. Ohlađenu i stisnutu smesu podeliti na šest jednakih delova, pa navlaženim rukama svaku oblikovati u pljeskavicu. Svaku pljeskavicu uvaljajte u brašno i u dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje, ne treba da bude puno, samo 2 do 3 kašike. Pržite pljeskavice nekoliko minuta sa svake strane. Poslužite pljeskavice uz priloge i sosove po želji. Možete ih koristiti i za veganske hamburgere.
(index.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)