BUBBLE TEA: Recept za hit piće koje je pravo osveženje

Novosti online

11. 09. 2024. u 16:56

Ovo neobično piće osvaja ne samo zbog ukusa, već i zbog teksture, vizuelne privlačnosti i raznovrsnosti ukusa koji mogu da zadovolje svačiji ukus.

БУББЛЕ ТЕА: Рецепт за хит пиће које је право освежење

Foto: Shutterstock

Sastojci: 


1/2 šolje crnog ili zelenog čaja

1/2 šolje mleka (ili zamena poput bademovog mleka)

2 kašike kuglica tapioke

2 kašike smeđeg šećera ili sirupa po želji

led po želji

široka slamka

Priprema:


Skuvajte crni ili zeleni čaj i ostavite da se ohladi. Kuglice tapioke kuvajte u ključaloj vodi pet do 10 minuta, dok ne omekšaju. Zatim ih ocedite i isperite hladnom vodom. U šerpi otopite smeđi šećer sa malo vode dok ne dobijete sirup, pa dodajte kuglice tapioke i promešajte. U čašu stavite ohlađeni čaj, mleko, sirup sa kuglicama i led. Dobro promešati. Poslužite sa širokom slamkom da uživate u kuglicama dok pijete.

(net.hr)
 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

JEZIVO: Poslednji minuti života Janisa Time snimljeni kamerom, posle ovoga se ubio (VIDEO)