NEĆETE PRIMETITI RAZLIKU: Pica iz tiganja koja će da vas oduševi
MNOGIMA je pica omiljeno jelo i neosporno je da su oni pravilni i tradicionalni načini da je pripremite savršeni, ali ponekad je potreban jedan brzi recept, čiji će ukus parirati originalnoj.
Pica iz tiganja bi možda razbesnela Italijane, ali onima koji žure sigurno je pravi spas. Zato, evo recepta koji će vam brzinski dati odličan ručak.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 2 kašike rendanog parmezana
- kašika psilijum ljuspica
- origano
- suvi bosiljak
- so
- biber
- kašika maslinovog ulja
Za preliv:
- 3 kašike gušćeg soka od paradajza
- svež bosiljak
- 80 g mocarele
Priprema pice u tiganju:
Dobro pomešajte sve suve sastojke za testo u dubljoj posudi. Umutite jaja, pa ih dodajte suvim sastojcima i sve dobro promešajte ponovo. Mešajte barem 30 sekundi, da bi psilijum ljuspice upile svu vlagu iz testa. U većem tiganju zagrejte ulje, sipajte zatim smesu za testo i kašikom je razvucite tako da bude na svim delovima podjednake debljine. Potom testo ispecite nekoliko minuta, sa obe strane. Kada je gotovo, prelijte sokom od paradajza, pospite mocarelom isečenom na krupnije komade i svežim bosiljkom, pa poklopite i ostavite na tihoj vatri nekoliko minuta, tek toliko da se sir rastopi.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
UKUSAN I ZDRAV DORUČAK: Zeleni omlet - Obrok po preporuci nutricionista
01. 09. 2024. u 07:00
SAVRŠEN I LAGAN OBROK: Pečena pastrmka - topi kilograme i poboljšava zdravlje
31. 08. 2024. u 07:00
ČESTO ĆETE DA JE PRAVITE: Brzinska gibanica od kora za pitu, zalivenih kefirom
29. 08. 2024. u 07:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)