SPREMAJU SE BRZO I LAKO: Hrskave tikvice sa parmezanom, njihovom ukusu nećete moći da odolite
TIKVICE su mnogima omiljeno letnje povrće, pogotovo jer mogu da se pripreme na bezbroj načina, ali na ovaj još sigurno niste probali.
Zato pažljivo pročitajte recept i uživajte u čarima savršenog ukusa.
Potrebno je:
- 2 velike tikvice
- kašika maslinovog ulja
- malo suncokretovog ulja
- kašičica limunovog soka
- čen belog luka
- kašika mlevenog parmezana
- ravna kašika rendanog parmezana
- origano
- so
- biber
Priprema tikvica sa parmezanom:
Tikvice dobro operite, nemojte ih ljuštiti, već ih isecite po dužini, na dva dela, a zatim svaki od njih na četvrtine po širini. Na dno pleha za pečenje stavite aluminijumsku foliju i poprskajte je suncokretovim uljem. Poređajte tikvice na foliju i pospite ih solju i biberom.
U manjoj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, sitno seckani beli luk i origano, pa time prelijte tikvice. Zatim ih pospite parmezanom i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni, 15-20 minuta, ili dok ne budu zlatnosmeđe boje.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ČESTO ĆETE DA JE PRAVITE: Brzinska gibanica od kora za pitu, zalivenih kefirom
29. 08. 2024. u 07:00
BOLjA OD PROJE: Pita sa povrćem i mladim sirom, savršena za doručak, ili večeru
27. 08. 2024. u 07:00
TOPE SE U USTIMA: Kokos kocke koje se ne peku, obožavaće ih svi
05. 08. 2024. u 07:00
(MAPA) RUSI SILOVITO NADIRU: Nisu ovoliko napredovali od prvih dana rata - zauzeli teritoriju veličine Singapura
RUSKA vojska je u novembru ostvarila napredak od 725 kvadratnih kilometara, što je najveći napredak u jednom mesecu još od marta 2022. i prvih nedelja rata, prema analizi agencije AFP zasnovanoj na podacima američkog Instituta za proučavanje rata (ISW).
02. 12. 2024. u 16:10
ŠOLC SAM VUKAO TAJANSTVENI PRTLjAG: Više od dolaska u Kijev javnost zanima - Šta to ima u koferu? (FOTO/VIDEO)
OD SAMOG dolaska Olafa Šolca u Kijev, javnost je više zaintrigiralo to što je nemački kancelar iz voza u glavnom gradu Ukrajine izašao tako što je sam "vukljao" lični prtljag.
02. 12. 2024. u 15:51
KRAJ KARIJERE JELENE KARLEUŠE: Prelazak u politiku i visoka funkcija
JELENA Karleuša se poslednjih nekoliko godina veoma aktivirala politički, a iako zvanično nije član nijedne stranke, ona se trudi da iskaže svoje mišljenje i stav kad god je to potrebno.
02. 12. 2024. u 13:23
Komentari (0)