FUA GRA: Vrhunska pašteta od guščije džigerice
U francuskoj kuhinji ima posebno mesto, a za to je zaslužan puterast, delikatan ukus.
Sastojci:
- 500 g guščije džigerice,
- 7 g soli
- po prstohvat soli i šećera,
- malo bibera
- krompir
- Za dekoraciju: šareni biber u zrnu, krupna morska so, rukola
Priprema:
Odstranite žile iz džigerice (podeliće se na dva dela) pa je u sredini, sa obe strane, posolite, pobiberite i dodajte joj malo šećera. Ostavite 15 minuta da odstoji.
U keramičku posudu stavite pek-papir, pa preko toga odstojalu džigericu, tako da oba dela stanu unutra. Dobro je ispritiskajte, tako da se obe polovine potpuno sastave, bez prostora između. Neka odstoji jedan sat u frižideru. U dublju šerpu sipajte malo mlake vode, pa u nju ubacite keramičku posudu sa džigericom i ulijte mlaku vodu do vrha.
Pecite otkriveno, u rerni zagrejanoj na 110 stepeni, 50 minuta. Kada otopljena masnoća tek malo pređe iznad džigerice, pokrijte je i izvadite iz rerne.
Keramičku posudu izvadite iz šerpe, a kada se ohladi stavite je u frižider da odstoji četiri dana. Secite je nožem umočenim u vrelu vodu, na tanje šnite, služite uz kuvani krompir i ukrasite sveže mlevenim biberom, rukolom i krupnom morskom solju.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DOMAĆA PAŠTETA OD MASLINA: Delikatesan namaz postaće vaša omiljena mazalica
24. 07. 2024. u 12:44
SOČAN NAMAZ OD LOSOSA: Aromatičan i preukusan, a idealan za dane posta
03. 07. 2024. u 10:00
DRAMA U FRANCUSKOJ: Masovna pucnjava, učestvovalo nekoliko stotina ljudi
U MASOVNOJ pucnjavi povezanoj s trgovinom drogom u zapadnoj Francuskoj, teško je povređeno petoro ljudi, među kojima i jedan tinejdžer, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bruno Retailleau, piše Gardijan.
01. 11. 2024. u 11:25
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
HRVAT UGLEDAO SRPSKU ZASTAVU NA PODU: Odmah upalio kameru i uradio ovo - zbog njegovog poteza se usijale mreže (VIDEO)
IVAN iz Hrvatske oduševio je čitav region kada je jednim malim gestom pokazao kako je malo potrebno a jako lepo, držati se one čuvene rečenice "voli svoje, poštuj tuđe".
01. 11. 2024. u 10:24 >> 10:28
Komentari (0)