OVAKO SE PRAVI SOK OD SMOKVINOG LISTA: Recept koji morate isprobati

Novosti online

12. 08. 2024. u 15:00

Uživajte u ovom sirupu u predstojećim vrelim danima.

ОВАКО СЕ ПРАВИ СОК ОД СМОКВИНОГ ЛИСТА: Рецепт који морате испробати

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg šećera
  • 1 l vode
  • listovi smokve 15-20
  • 1 limun (po želji)

Priprema:

Mlade svetlozelene listove dobro operite i istrljajte. U lonac ide kilogram šećera i litar vode, ne sme da provri, a šećer treba da se istopi. U to se stavljaju listovi.  

Zatim smanjite vatru i kuvajte oko 20 do 30 minuta, sve dok listovi ne omekšaju i voda blago ne pozeleni. Kad se ohladi, sipajte sadržaj iz šerpe u flašu. Ovo je sirup, dakle, pri konzumaciji sipajte malo i dodajte vodu, možete i kiselu. Može da se doda i malo soka od limuna ili limete.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Da li ste znali da toplota najbrže leči povredu? Otkrivamo zašto je TECAR terapija najefikasnija