RECEPT ZA DORUČAK IZ SNOVA: Engleski krampeti su odlični za početak dana

Novosti online

09. 08. 2024. u 07:00

Ovo rupičasto testo je nešto između pogačica i palačinki, a može se jesti i sa slanim i sa slatkim.

РЕЦЕПТ ЗА ДОРУЧАК ИЗ СНОВА: Енглески крампети су одлични за почетак дана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 ml mleka
  • 100 ml mlake vode
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 300 g belog brašna
  • pola kašičice sode bikarbone
  • ulje

Priprema:

Za početak zagrejte mleko. U činiji rastvorite kvasac i šećer u toplom mleku i 100 ml mlake vode. Ostavite na toplom da odstoji 15 minuta, ili dok ne postane penasto.

Prosejte brašno, sodu bikarbonu i so u veliku činiju. Napravite udubljenje u sredini i sipajte mešavinu kvasca. Mešajte dok ne sjedinite sve i po potrebi dodajte malo vode.

Pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite na stranu 45 minuta ili dok se na površini ne stvore mehurići. Zagrejte vrlo malo ulja na srednjoj vatri. Testo otkrijte i promešajte jednom.

U tiganj stavljajte po jednu manju kutlaču testa, ali ga sipajte precizno i u mestu.

Pržite jednu stranu pet minuta, tačnije, dok se na površini ne pojave mehurići. Kada oni popucaju i ostanu rupice, pažljivo okrenite krampete i pržite jedan minut na toj strani.

Nakon svake "serije" ponovo dospite par kapi ulja u tiganj. Poslužite ih tople, uz prilog po želji.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Meridian fondacija donirala opremu jedinoj laboratoriji za retke bolesti kod novorođenčadi