RECEPT ZA DORUČAK IZ SNOVA: Engleski krampeti su odlični za početak dana
Ovo rupičasto testo je nešto između pogačica i palačinki, a može se jesti i sa slanim i sa slatkim.
Sastojci:
- 400 ml mleka
- 100 ml mlake vode
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 300 g belog brašna
- pola kašičice sode bikarbone
- ulje
Priprema:
Za početak zagrejte mleko. U činiji rastvorite kvasac i šećer u toplom mleku i 100 ml mlake vode. Ostavite na toplom da odstoji 15 minuta, ili dok ne postane penasto.
Prosejte brašno, sodu bikarbonu i so u veliku činiju. Napravite udubljenje u sredini i sipajte mešavinu kvasca. Mešajte dok ne sjedinite sve i po potrebi dodajte malo vode.
Pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite na stranu 45 minuta ili dok se na površini ne stvore mehurići. Zagrejte vrlo malo ulja na srednjoj vatri. Testo otkrijte i promešajte jednom.
U tiganj stavljajte po jednu manju kutlaču testa, ali ga sipajte precizno i u mestu.
Pržite jednu stranu pet minuta, tačnije, dok se na površini ne pojave mehurići. Kada oni popucaju i ostanu rupice, pažljivo okrenite krampete i pržite jedan minut na toj strani.
Nakon svake "serije" ponovo dospite par kapi ulja u tiganj. Poslužite ih tople, uz prilog po želji.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠTAPIĆI OD LISNATOG TESTA SA TIKVICAMA I SLANINOM: Idealne za doručak
05. 08. 2024. u 14:51
RECEPT ZA JEDNOSTAVNE POGAČICE SA OVSOM: Ukus koji će sve oduševiti
17. 07. 2024. u 16:00
POPARA SA ŠUNKOM I SPANAĆEM: Slasni doručak koji se ne odbija
27. 06. 2024. u 07:00
"ODMAH REŠITE TO" Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Podrinju gde razgovara sa građanima, učestvuje u raznim događajima i obilazi više sela, gradova i opština.
06. 09. 2024. u 20:12
DESETINE RAKETA PALO NA HARKOV, BROJE SE ŽRTVE: Odgovor na napad Ukrajine tokom noći - dramatični snimci (VIDEO)
RUSIJA je gađala danas Harkov sa najmanje deset raketa tipa Iskander i S-300/400, nakon velikog, noćnog napada Ukrajine bespilotnim letelicama na 15 ruskih regiona, uključujući Moskvu, prenose ukrajinski mediji.
01. 09. 2024. u 15:01
OVU JE PESMU NjOJ POSVETIO: Bora bio zaljubljen u koleginicu- "Sve je prštalo od emocija i ljubavi između njih dvoje"
BORA je bio jedan od najvećih autora koji je ostavio neverovatan trag za sobom.
09. 09. 2024. u 10:48
Komentari (0)