ČIA DŽEM SA BOBIČASTIM VOĆEM: Recept za ukusan džem koji se pravi za 10 minuta

Novosti online

07. 08. 2024. u 07:00

Idealan je za doručak ili užinu, a odličan je i za kolače poput čizkejka, a u frižideru ga možete čuvati nekoliko dana.

ЧИА ЏЕМ СА БОБИЧАСТИМ ВОЋЕМ: Рецепт за укусан џем који се прави за 10 минута

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kesa zmrznutog miksa bobičastog voća
  • 100 ml vode
  • 70 gr čia semenki
  • zaslađivač po izboru (mogu seckane urme bez koščica, med, agavin sirup..)
  • malo vanile, limuna, đumbira po želji i ukusu

Priprema: 

Prokuvati kratko voće sa vodom i zaslađivačem, skinuti sa vatre i dodati čia seme.

Promešajte i sipajte u teglicu pa ohladiti. Čia seme će pokupiti sav višak vode - nema

potrebe kuvati džem duže od 5 minuta. Čuvati u frižideru i upotrebiti u roku od 5 dana.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUPERŠUT OTVARA VRATA HUMANOSTI – „POGLED SRCEM“ STIGAO I DO „ANĐELA“ IZ UŽICA