JEDNOSTAVAN RECEPT ZA DOMAĆE OBLANDE: Brza i laka priprema
Domaće oblande možete da napravite u par koraka. Uživaćete u njima.
Sastojci:
- 130 g putera
- 180 g šećera
- 2 jajeta
- 3 kašičice vanilinog šećera
- 380 g višenamenskog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 150 ml mleka
Priprema:
Za oblande je prvi korak mešanje 130 g putera i 180 g šećera zajedno. Dobro umutite pa dodajte 2 jajeta i 3 kašičice vanilinog šećera. Promešajte. U drugoj posudi za mešanje prosejte 380 g višenamenskog brašna i 2 kašičice praška za pecivo. Dodajte u kremastu mešavinu u 3 serije, dobro mešajući nakon svake serije. U ovom trenutku dobro umešajte mleko u testo.
Stavite testo u frižider i ohladite ga najmanje 4 sata. Lagano pobrašnite radnu ploču. Stavite testo na pobrašnjenu podlogu i razvaljajte oklagijom. Razvaljajte ga tako da bude što tanje, ali ne pretanko da se pocepa. Kada je testo željene debljine, isecite ga na male pravougaonike veličine oblande, isecite kalupima za kolače ili napravite svoje oblike ili dizajne od testa i stavite na lagano podmazan pleh za kolače.
Zagrejte rernu na 200˚S. Dok se rerna zagreva, stavite pleh sa testom u frižider. Pecite u rerni 6 do 8 minuta, dok ne porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Izvadite iz pleha za kolače i stavite na rešetku za hlađenje. Ostavite da se potpuno ohladi. Nakon toga možete da ih koristite po želji.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DOMAĆE KIFLICE PUNjENE SLANINOM I ZDENKA SIROM: Recept kom nećete moći da odolite
31. 07. 2024. u 15:00
RECEPT ZA DOMAĆI DžEM OD SMOKAVA: Namaz lepši od bilo kojeg krema
31. 07. 2024. u 10:00
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)