RUM PALAČINKE SA FILOM OD ČOKOLADE I SLATKE PAVLAKE: Kad počneš da jedeš, ne možeš da staneš
Ove fantastične palačinke mogu zameniti bilo koji kolač.
Sastojci:
Za palačinke:
- 400 ml mleka
- 200 g glatkog brašna
- 2 jaja
- 2 kašike ulja
- 1 kašika ruma
- 1 kašičica šećera
- Prstohvat soli
Za fil:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 150 ml slatke pavlake
- 3 kašike putera
Priprema:
Palačinke: Umutite jaja mikserom, dodajte mleko i ulje i sjedinite. Dodajte brašno, so i šećer. Umutite da dobijete smesu bez grudvica i ostavite da stoji 20 minuta. U vreo podmazan tiganj sipajte kutlaču smese i rasporedite da pokrije dno. Pecite dok ivice palačinke ne porumene, oko pola minuta. Okrenite i pecite drugu stranu oko 15 sekundi.
Fil: Slatku pavlaku zagrejte na tihoj vatri do ključanja, ali da ne provri. Ne mešajte. Sklonite sa šporeta i dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se ne istopi. Tada dodajte puter i sjedinite. Ohlađenim filom namažite palačinke. Urolajte i poslužite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
"TERALI SU ME DA RADIM JUTARNjI PROGRAM, NASILNO - PO KAZNI": Olivera Kovačević o karijeri na RTS-u
VODITELjKA Olivera Kovačević je o svojim počecima, izazovima u poslu, o tome zašto ponekad poželi da bude vikinška ratnica, kao i o svemu što joj daje snagu i inspiraciju.
17. 11. 2024. u 09:28
Komentari (0)