LEDENI ČAJ OD ĐUMBIRA: Jednostavan je, a idealno osvežava preko leta
Ledeni čaj od đumbira je napitak koji ćete često da pravite, jer ima najbolju komibnaciju voća i povrća. Po želji mu dodajte i malo meda.
Sastojci:
- 750 ml vode
- 60 g šećera
- 2 kesice zelenog čaja
- 4 cm svežeg đumbira, oljuštenog i isečenog
- 30 g listova i grančica nane
- 4 kašike sveže isceđenog limunovog soka
Za ukrašavanje po želji:
- kockice leda
- kriške svežeg đumbira
- sveži listove nane
- kriške limuna
Priprema:
Za ledeni čaj od đumbira prvo proključajte 250 ml vode. Ugasite vatru i dodajte šećer. Mešajte dok se šećer ne rastvori. Ubacite kesice čaja u vodu i dodajte đumbir, nanu i limun. Pustite da odstoji 8 minuta.
Izvadite kesice čaja iz vode. Procedite čaj u teglu, a zatim ga pomešajte i rasporedite sa preostalom vodom u 6 tegli. Stavite u frižider i ostavite da se hladi najmanje 2 sata. Dodajte kockice leda neposredno pre serviranja. Po želji možete čaj servirate sa kriškama đumbira, limuna i listovima nane.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LEDENI ČAJ OD BRESKVE: Osvežavajući napitak za svako doba dana
03. 07. 2024. u 19:00
CRNO MLEKO: Odlično za kožu i varenje, a energetska bomba u jednoj šoljici
23. 07. 2024. u 13:00
NAPRAVITE SAMI CRNI ČAJ: Savršen jutarnji napitak, kombinacija jake arome i mleka
20. 07. 2024. u 10:00
PROTEINSKI ŠEJK OD BANANE I PUTERA OD KIKIRIKIJA: Savršen šejk za početak dana
18. 07. 2024. u 15:01
"ODMAH REŠITE TO" Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Podrinju gde razgovara sa građanima, učestvuje u raznim događajima i obilazi više sela, gradova i opština.
06. 09. 2024. u 20:12
DESETINE RAKETA PALO NA HARKOV, BROJE SE ŽRTVE: Odgovor na napad Ukrajine tokom noći - dramatični snimci (VIDEO)
RUSIJA je gađala danas Harkov sa najmanje deset raketa tipa Iskander i S-300/400, nakon velikog, noćnog napada Ukrajine bespilotnim letelicama na 15 ruskih regiona, uključujući Moskvu, prenose ukrajinski mediji.
01. 09. 2024. u 15:01
"MORAM DA OPSUJEM": Slomljen od bola - Miroslav Ilić prekinuo govor, pa zaplakao
DANAS će na groblju u njegovom rodnom Čačku biti sahranjen legendarni roker, Bora Đorđević.
07. 09. 2024. u 12:14
Komentari (0)