LEDENI ČAJ OD ĐUMBIRA: Jednostavan je, a idealno osvežava preko leta
Ledeni čaj od đumbira je napitak koji ćete često da pravite, jer ima najbolju komibnaciju voća i povrća. Po želji mu dodajte i malo meda.
Sastojci:
- 750 ml vode
- 60 g šećera
- 2 kesice zelenog čaja
- 4 cm svežeg đumbira, oljuštenog i isečenog
- 30 g listova i grančica nane
- 4 kašike sveže isceđenog limunovog soka
Za ukrašavanje po želji:
- kockice leda
- kriške svežeg đumbira
- sveži listove nane
- kriške limuna
Priprema:
Za ledeni čaj od đumbira prvo proključajte 250 ml vode. Ugasite vatru i dodajte šećer. Mešajte dok se šećer ne rastvori. Ubacite kesice čaja u vodu i dodajte đumbir, nanu i limun. Pustite da odstoji 8 minuta.
Izvadite kesice čaja iz vode. Procedite čaj u teglu, a zatim ga pomešajte i rasporedite sa preostalom vodom u 6 tegli. Stavite u frižider i ostavite da se hladi najmanje 2 sata. Dodajte kockice leda neposredno pre serviranja. Po želji možete čaj servirate sa kriškama đumbira, limuna i listovima nane.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LEDENI ČAJ OD BRESKVE: Osvežavajući napitak za svako doba dana
03. 07. 2024. u 19:00
CRNO MLEKO: Odlično za kožu i varenje, a energetska bomba u jednoj šoljici
23. 07. 2024. u 13:00
NAPRAVITE SAMI CRNI ČAJ: Savršen jutarnji napitak, kombinacija jake arome i mleka
20. 07. 2024. u 10:00
PROTEINSKI ŠEJK OD BANANE I PUTERA OD KIKIRIKIJA: Savršen šejk za početak dana
18. 07. 2024. u 15:01
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)