DOMAĆA PAŠTETA OD MASLINA: Delikatesan namaz postaće vaša omiljena mazalica

Novosti online

24. 07. 2024. u 12:44

Masline se najčešće služe kao prilog ili dodatak salati, a sada od njih možete da napravite ukusan namaz koji će oduševiti i najveće probirljivce. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i par minuta za pripremu, a odličan je za predjelo ili doručak. Vodite računa da prilikom pripreme koristite masline koje nisu gorke.

ДОМАЋА ПАШТЕТА ОД МАСЛИНА: Деликатесан намаз постаће ваша омиљена мазалица

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 150 g crnih maslina
  • 1 kašika limunovog soka
  • 3 čena belog luka
  • 60 ml maslinovog ulja

Priprema: 

Masline dobro isperite pod mlazom hladne vode i ocedite. Ostavite ih nekoliko trenutaka da se osuše na krpi ili ubrusu. Izvadite koštice iseckajte ih na sitnije kodame, pa stavite u blender ili secka. Dodajte limunov sok, sitno naseckan beli luk i sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete kašastu smesu. Stavite u staklenu činiju ili teglicu i postepeno dodajte maslinovo ulje, neprestano mešajući, dok ne dobijete kompaktnu smesu. Čuvajte poklopljeno u frižideru, a pre svake upotrebe malo promešajte, ukoliko se ulje izvođilo na površini.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Da li ste znali da toplota najbrže leči povredu? Otkrivamo zašto je TECAR terapija najefikasnija