DOMAĆA PAŠTETA OD MASLINA: Delikatesan namaz postaće vaša omiljena mazalica
Masline se najčešće služe kao prilog ili dodatak salati, a sada od njih možete da napravite ukusan namaz koji će oduševiti i najveće probirljivce. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i par minuta za pripremu, a odličan je za predjelo ili doručak. Vodite računa da prilikom pripreme koristite masline koje nisu gorke.
Sastojci:
- 150 g crnih maslina
- 1 kašika limunovog soka
- 3 čena belog luka
- 60 ml maslinovog ulja
Priprema:
Masline dobro isperite pod mlazom hladne vode i ocedite. Ostavite ih nekoliko trenutaka da se osuše na krpi ili ubrusu. Izvadite koštice iseckajte ih na sitnije kodame, pa stavite u blender ili secka. Dodajte limunov sok, sitno naseckan beli luk i sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete kašastu smesu. Stavite u staklenu činiju ili teglicu i postepeno dodajte maslinovo ulje, neprestano mešajući, dok ne dobijete kompaktnu smesu. Čuvajte poklopljeno u frižideru, a pre svake upotrebe malo promešajte, ukoliko se ulje izvođilo na površini.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAPRAVITE DOMAĆI KREM SIR: Potrebna su vam četiri jednostavna sastojka
23. 07. 2024. u 15:00
SOČAN NAMAZ OD LOSOSA: Aromatičan i preukusan, a idealan za dane posta
03. 07. 2024. u 10:00
DOMAĆI MAJONEZ: Uz pomoć ovog recepta ćete pripremiti savršen namaz kod kuće
02. 06. 2024. u 07:00
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)