SNIKERS SLADOLED: Savršeno slatko osveženje - mami da probate
Ako volite snikers, čuvenu čokoladicu sa kikirikijem, onda će vas i ovaj recept oduševiti. Predlažemo vam da isporobate i snikers sladoled koji će vas savršeno rashladiti, ali i zasladiti.
Sastojci:
- 160 g prženog kikirikija
- 100 g keksa
- 250 ml slatke pavlake
- 60 g kondenzovanog mleka
- 50 g vrele vode
- 1 kašika instant kafe
- 300 g mlečne čokolade
- 100 ml mleka
Priprema:
Keks izdrobite, a kikiriki iseckajte. Zatim u posudi umutite slatku pavlaku, pa dodajte kondenzovano mleko i nastavite da mutite. Kafu razblažite sa vrelom vodom, pa dodajte u smesu. Sjedinite mikserom, a nakon toga otopite čokoladu sa mlekom. Kalup obložite providnom folijom, pa sipajte malo fila od kafe, preko pospite keks i kikiriki, a onda prelijte čokoladom. Opet sipajte fil, pospite keksom i kikirikijem, pa prelijte čokoladom. Preko sipajte fil, pospite keksom i kikirijem, pa opet još jedan sloj fila. Pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač da se stegne. Izvadite sladoled i ako želite prelijte čokoladom i ukrasite kikirikijem.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAPRAVITE DOMAĆI VOĆNI SLADOLED: Ima samo tri sastojka i malo kalorija
07. 06. 2024. u 13:00
BANANA SPLIT: Osvežavajući desert pravi se za minut, pojede za tren!
02. 06. 2024. u 15:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)