SKUVAJTE ZDRAVO JELO OČAS POSLA: Evo kako da pravilno koristite ekspres lonac
U NjEMU se sve brže skuva, a svako jelo je ukusnije jer zadržava sve svoje sokove, ukuse, mirise.
Ekspres lonac već dugo vremena punopravni je član većine domaćinstava, ali da li ste sigurni da znate kako se pravilno koristi?
Kao što je ugravirano na njemu, sastojci u loncu ne bi smeli da zauzimaju više od dve trećine zapremine, a namirnice koje se prilikom pripreme pene, poput supa, pirinča, pasulja, sočiva, samo polovinu. Kada ubacite sastojke proverite da li ste dobro zatvorili poklopac, ručkom, pre nego što lonac stavite na ringlu. Kada „propišti“ smanjite temperaturu na jedinicu i tek od tog momenta počnite da računate vreme kuvanja. U uputstvu imate napisano koliko je minuta potrebno za koju vrstu namirnica. Kada je jelo skuvano, sklonite sa ringle i sačekajte da se lonac prohladi, odnosno pritisak u njemu smanji, pre nego što otvorite poklopac. Ovaj proces možete ubrzati pritiskom na dugme, pomoću kog će para izaći napolje.
Sve vreme dok je ekspres lonac pod pritiskom pažljivo ga pomerajte i nikada, ali baš nikada, ne otvarajte ga na silu. Ne stavljajte ga u rernu jer ćete na taj način oštetiti sigurnosne sisteme, kao i plastične i gumene delove.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KNEDLE SA ŠLjIVAMA: Baš kako su ih nekada pravile naše bake, sočne i mekane
24. 07. 2024. u 12:00
KAO OBLAK PUNOG MEKOG FILA: "Bela pahulja" - Omiljeni kolač Jovanke Broz
17. 07. 2024. u 12:00
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (0)