LEDENI ČAJ OD BRESKVE: Osvežavajući napitak za svako doba dana

Novosti online

03. 07. 2024. u 19:00

U vrućim letnjim danima, ledeni čaj je jedno od najpopularnijih pića. Kada pripremamo kućnu verziju ledenog čaja, imamo potpunu kontrolu nad količinom sastojaka i zaslađivača. Već nekoliko gutljaja ledenog čaja učiniće da osetite ugodno osveženje.

ЛЕДЕНИ ЧАЈ ОД БРЕСКВЕ: Освежавајући напитак за свако доба дана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 5 breskvi
  • 2 vrećice crnog čaja
  • lišće mente
  • 2 limuna
  • 1-2 kašike meda
  • 2 šolje kocke leda

Priprema:

Breskve isecite na debele kriške. 1 l vode skuvajte, dodajte breskve i kuvajte dok ne omekšaju, a zatim procedite. Pripremite čaj, a nakon 10 minuta izvadite vrećice. Sipajte u ohlađeni kompot i dodajte limunov sok. Zasladite medom i stavite listove mente, kocke leda u čaj. Možete dodati kriške breskve.

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju