POHOVANI SLADOLED: Poslastica kojoj je nemoguće odoleti
Pohovani sladoled je desert napravljen od kuglice sladoleda koja je jako zamrznuta, a potom uvaljana u hrskavu smesu ili testo, pre nego što počne da se prži u vrelom ulju.
Sastojci:
- 1 kg sladoleda od vanile
- 250 g zdrobljenih kukuruznih pahuljica
- 130 g kokosovih pahuljica
- 4 kašičice cimeta
- 3 velika belanca
- 2 kašike šećera
- Ulje za prženje
- Čokoladni sirup ili med za prelivanje
Priprema:
Stavite šest kugli sladoleda na pleh za pečenje. Zamrznite ih minimum na 2 sata. U plitkoj posudi pomešajte kukuruzne pahuljice, kokos i cimet. Zamrznute kuglice sladoleda uvaljajte u mešavinu mrvica. Vratite ih na pleh za pečenje i ponovo zamrznite na najmanje 30 minuta. Sačuvajte preostalu mešavinu mrvica za sledeće korake.
U srednjoj činiji umutite belanca i šećer dok ne postanu penasti. Umočite premazane kuglice sladoleda u mešavinu jaja, pa ponovo dobro uvaljajte u mešavinu mrvica. Ponovo zamrznite na sat vremena. U međuvremenu, ohladite tanjir u frižideru. Kada ste spremni za prženje, zagrejte ulje u šerpi. Postavite ohlađeni tanjir pored tiganja. Izvadite jednu po jednu kuglicu sladoleda iz zamrzivača. Brzo umočite u vrelo ulje, dok površina ne postane hrskava i braon, 8 do 10 sekundi. Izvadite iz vrelog ulja šupljikavom kašikom i stavite na ohlađeni tanjir. Ponovite sa preostalim kuglicama sladoleda. Servirajte odmah uz malo preliva po želji.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POTREBNA SU SAMO TRI SASTOJKA: Posni sladoled sa makom, za sve koji poste na vodi
12. 06. 2024. u 09:00
BANANA SPLIT: Osvežavajući desert pravi se za minut, pojede za tren!
02. 06. 2024. u 15:00
POHOVANE BANANE: Najbolji recept za poslasticu očaravajućeg ukusa
26. 06. 2024. u 19:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)