POHOVANI SLADOLED: Poslastica kojoj je nemoguće odoleti
Pohovani sladoled je desert napravljen od kuglice sladoleda koja je jako zamrznuta, a potom uvaljana u hrskavu smesu ili testo, pre nego što počne da se prži u vrelom ulju.
Sastojci:
- 1 kg sladoleda od vanile
- 250 g zdrobljenih kukuruznih pahuljica
- 130 g kokosovih pahuljica
- 4 kašičice cimeta
- 3 velika belanca
- 2 kašike šećera
- Ulje za prženje
- Čokoladni sirup ili med za prelivanje
Priprema:
Stavite šest kugli sladoleda na pleh za pečenje. Zamrznite ih minimum na 2 sata. U plitkoj posudi pomešajte kukuruzne pahuljice, kokos i cimet. Zamrznute kuglice sladoleda uvaljajte u mešavinu mrvica. Vratite ih na pleh za pečenje i ponovo zamrznite na najmanje 30 minuta. Sačuvajte preostalu mešavinu mrvica za sledeće korake.
U srednjoj činiji umutite belanca i šećer dok ne postanu penasti. Umočite premazane kuglice sladoleda u mešavinu jaja, pa ponovo dobro uvaljajte u mešavinu mrvica. Ponovo zamrznite na sat vremena. U međuvremenu, ohladite tanjir u frižideru. Kada ste spremni za prženje, zagrejte ulje u šerpi. Postavite ohlađeni tanjir pored tiganja. Izvadite jednu po jednu kuglicu sladoleda iz zamrzivača. Brzo umočite u vrelo ulje, dok površina ne postane hrskava i braon, 8 do 10 sekundi. Izvadite iz vrelog ulja šupljikavom kašikom i stavite na ohlađeni tanjir. Ponovite sa preostalim kuglicama sladoleda. Servirajte odmah uz malo preliva po želji.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POTREBNA SU SAMO TRI SASTOJKA: Posni sladoled sa makom, za sve koji poste na vodi
12. 06. 2024. u 09:00
BANANA SPLIT: Osvežavajući desert pravi se za minut, pojede za tren!
02. 06. 2024. u 15:00
POHOVANE BANANE: Najbolji recept za poslasticu očaravajućeg ukusa
26. 06. 2024. u 19:00
AKO POBEDIM, PONIŠTIĆU TU ODLUKU! Marin Le Pen uzdrmala Kijev, obećala sve manju podršku Ukrajini
DOK Ukrajina gubi teritoriju u ratu protiv Rusije, izgleda da će podrška jednom od najvećih pristalica Kijeva oslabiti ako krajnja desnica dođe na vlast na francuskim parlamentarnim izborima u nedelju.
05. 07. 2024. u 20:12
"SINE MOJ JEDINI, DOĆI ĆE MAJKA DA TI GREJE RUKE, KAO KAD SI BIO MALI" Majka stradalog Miroslava (21) ljubi njegov dres - SRCE DA PREPUKNE
MIMI, sine mamin, šta ću jadna sad bez tebe? Pa, zar dete koje si tek dobio da te ne upozna, da ne zna kakav mu je otac bio? Tek je trebalo da živiš i proživiš, a zbog pustog dinara, zbog zarade za hleb i stan da mi odeš? Gde je tu pravda?
05. 07. 2024. u 21:24
KVAR NA MREŽI Moskva veličala pobedu Le Penove sa "dole diktat SAD i EU", ona ljuta: "Provokacija, to nikad ne biste da želite moju pobedu"
ISPRVA je moglo da se čini i kao "početak jednog lepog prijateljstva", ali izgleda da od toga neće biti - ništa.
05. 07. 2024. u 13:27 >> 16:18
Komentari (0)