ČIZBURGER TESTENINA: Ima isti ukus kao čizburger, svi traže repete
Kombinacija mesa i kačkavalja u ovoj pasti daje joj onaj poznati ukus čizburgera.

Foto: Printskrin / Instagram / didy_kitchen
Sastojci:
- 400 g testenine
- 500 g mlevene junetine
- 300 ml mleka
- 100 g gaude
- 100 g tikvica
- 500 ml junećeg temeljca
- 1 crni luk
- 1 kašičica čilija u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 3 kašike soka od paradajza
Priprema:
Na dve kašike zagrejanog ulja prodinstajte iseckan crni luk i meso dok meso ne porumeni. Začinite solju i biberom po ukusu. Umešajte čili, beli luk i krčkajte još minut. Dodajte testeninu i rendane oceđene tikvice. Sipajte temeljac, mleko i paradajz. Kuvajte na srednje jakoj vatri desetak minuta, odnosno dok testenina ne postane al dente. Povremeno promešajte. Umešajte narendan kačkavalj i mešajte nekoliko minuta dok jelo ne postane kremasto.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RUSI SE SPREMAJU ZA VELIKU OFANZIVU: Napašće duž cele linije fronta od 1.000 km, evo koliko će akcija trajati
RUSKE trupe pripremaju se za novu ofanzivu u narednim nedeljama kako bi pojačale pritisak na Ukrajinu i ojačale poziciju Kremlja u eventualnim pregovorima o prekidu vatre. Prema tvrdnjama agencije AP, analitičari smatraju da bi nova ofanziva mogla da traje od šest do devet meseci.
29. 03. 2025. u 18:11

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

"ŠTA JE ŽENA?" Tramp odgovorio na pitanje novinara - izazvao smeh u prostoriji (VIDEO)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp je izazvao smeh kod novinara kada ga je jedan od njih zamolio da definiše šta je žena.
30. 03. 2025. u 09:48
Komentari (0)