RECEPT ZA DŽEM OD MASLAČKA: Ukusan i super namaz i za palačinke
Maslačak možete da koristite za pripremu džema, čaja, da ga dodajete u salatu...
Mi vam predlažemo da od njega napravite džem. Sigurno ste nekada pravili džem od nekog voća, ali isprobajte i ovaj recept.
Sastojci:
- 200 g maslačka
- 600 g šećera
- 500 ml vode
- 1/2 kašičice limunske kiseline
Priprema:
Uberite maslačak i operite. Isecite žute latice i stavite u šerpu, pa prelijte vodom. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim dodajte limunsku kiselinu i smanjite temperaturu na najmanju. Kuvajte pola sata, pa sklonite sa šporeta, pa poklopite i ostavite tako da stoji nekih sat vremena. Zatim procedite kroz gazu. Latice maslačka stavite u šerpu i dodajte šećer. Kuvajte dok se šećer ne istopi i sve vreme mešajte. Zatim kuvajte još pola sata bez mešanja. Gotov džem sipajte u sterilisanu teglu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEKADA NAM TREBA NEŠTO DRUGAČIJE NA NAŠOJ TRPEZI: Probajte ukusan rikota namaz
27. 05. 2024. u 13:00
PAŠTETA OD ČVARAKA: Ukusan namaz koji se brzo pravi, a nećete mu odoleti
23. 05. 2024. u 09:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)