NAPRAVITE ZDRAV DORUČAK: Stari recept za ovsenu kašu
Ovsena kaša vam pruža svestranu osnovu koju možete dalje prilagođavati svojim ukusima.
![НАПРАВИТЕ ЗДРАВ ДОРУЧАК: Стари рецепт за овсену кашу НАПРАВИТЕ ЗДРАВ ДОРУЧАК: Стари рецепт за овсену кашу](/data/images/2024-01-10/442009_6691_fmob.jpg)
Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 1 šolja mleka (možete koristiti kravlje mleko ili mleko biljnog porekla poput bademovog, sojinog ili ovsenog)
- 2 šolje vode
- Prstohvat soli
- Opcioni dodaci: Med, javorov sirup, smeđi šećer, kriške banane, bobice, seckani orašasti plodovi, cimet i malo ekstrakta vanile.
Priprema:
Pomešajte ovsene pahuljice, mleko, vodu i prstohvat soli u srednjoj šerpi. Možete prilagoditi meru mleka i vode prema željenoj gustini. Stavite šerpu na srednju vatru i zagrejte smesu do blagog ključanja, povremeno mešajući. Ovo bi trebalo da traje oko 5 minuta.
Nakon što proključa, smanjite vatru na najmanje i kuvajte ovsene pahuljice još malo. Nastavite kuvati uz povremeno mešanje još 5-7 minuta, ili dok ovsene pahuljice ne postignu željenu konzistenciju. Ako volite gušći kašu, kuvajte nekoliko minuta duže.
Sklonite šerpu sa vatre i ostavite da odstoji minut-dva kako bi se malo ohladilo i zgusnulo. Poslužite ovsenu kašu u činijama. Pospite je medom, javorovim sirupom ili pospite smeđim šećerom ako volite slatko.
Dodajte omiljene dodatke poput kriški banana, bobica, seckanih oraha, malo cimeta ili malo ekstrakta vanile. Ovsena kaša je spremna.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![POHOVANE SLATKE PRŽENICE: Doručak koji mami mirisom, ukusom i izgledom POHOVANE SLATKE PRŽENICE: Doručak koji mami mirisom, ukusom i izgledom](/data/images/2024-01-10/442063_22584_t.jpg?time=1715263540)
POHOVANE SLATKE PRŽENICE: Doručak koji mami mirisom, ukusom i izgledom
09. 05. 2024. u 20:00
![PREDLOG ZA POSNI DORUČAK: Pašteta od oslića i oraha, lako se i brzo sprema PREDLOG ZA POSNI DORUČAK: Pašteta od oslića i oraha, lako se i brzo sprema](/data/images/2024-02-28/457157_shutterstock-2081377573_t.jpg?time=1712652239)
PREDLOG ZA POSNI DORUČAK: Pašteta od oslića i oraha, lako se i brzo sprema
09. 04. 2024. u 10:06
![PREPLIĆU SE ŠPIJUNSKA I VOJNA MREŽA OKO SRBIJE! Pojačan pritisak na našu zemlju s ciljem da promeni pozicije o nacionalnim pitanjima PREPLIĆU SE ŠPIJUNSKA I VOJNA MREŽA OKO SRBIJE! Pojačan pritisak na našu zemlju s ciljem da promeni pozicije o nacionalnim pitanjima](/data/images/2021-08-10/126409_kfor_kf.jpg?time=1720161846)
PREPLIĆU SE ŠPIJUNSKA I VOJNA MREŽA OKO SRBIJE! Pojačan pritisak na našu zemlju s ciljem da promeni pozicije o nacionalnim pitanjima
SRBIJA se trenutno nalazi u obruču vojno-političkog pritiska, a sve s ciljem da se uzdrmaju naše pozicije po pitanju Kosova i Metohije, čvrsta namera o očuvanju Republike Srpske po Dejtonskom sporazumu, ali i stava o ukrajinskoruskom sukobu.
05. 07. 2024. u 07:16
![MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju](/data/images/2022-11-08/285019_sajam-namestaja-fotom.-andj_kf.jpg?time=1720165356)
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju
DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.
05. 07. 2024. u 08:36
![KVAR NA MREŽI Moskva veličala pobedu Le Penove sa dole diktat SAD i EU, ona ljuta: Provokacija, to nikad ne biste da želite moju pobedu KVAR NA MREŽI Moskva veličala pobedu Le Penove sa dole diktat SAD i EU, ona ljuta: Provokacija, to nikad ne biste da želite moju pobedu](/data/images/2024-07-05/503984_marin-le-pen-vladimir-putin-foto-profimedia-2_kf.jpg?time=1720189120)
KVAR NA MREŽI Moskva veličala pobedu Le Penove sa "dole diktat SAD i EU", ona ljuta: "Provokacija, to nikad ne biste da želite moju pobedu"
ISPRVA je moglo da se čini i kao "početak jednog lepog prijateljstva", ali izgleda da od toga neće biti - ništa.
05. 07. 2024. u 13:27 >> 16:18
Komentari (0)