KAKO SE PRAVI SLATKO OD JAGODA: Uz jedan trik sastojak, priprema je duplo brža

Novosti online

11. 04. 2024. u 19:00

NEKADA niste mogli da uđete u domaćinsku kuću, a da vas pored kafe ne sačeka slatko od neke vrste voća.

КАКО СЕ ПРАВИ СЛАТКО ОД ЈАГОДА: Уз један трик састојак, припрема је дупло бржа

Foto: Shutterstock

Mi vam predlažemo da iskoristite jagode koje već imaju da se kupe i da napravite domaće slatko od mirisnih i svežih plodova.

Donosimo vam malo drugačiji recept od onog na koji ste navikli.

U šerpu dodajte i skrob koji će ga brže zgusnuti, pa će priprema kraće trajati.

Sastojci:

  • 1 kg jagoda 
  • 1/2 limuna 
  • 1/2 šolje šećera
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 2 kašike hladne vode
  • prstohvat soli 

Priprema:

Jagode isecite na željenu veličinu, a zatim ih sipajte u šerpu. Dodajte sok od limuna, šećer i so. Promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Nakon toga smanjite temperaturu i dodajte kukuruzni skrob koji ste pomešali sa vodom (tako da nema grudvica) i nastavite da krčkate još nekih 7 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi pre nego što ih stavite u frižider. 

(Stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu